Bekrefter oppsigelser hos Backbone

Bekrefter oppsigelser hos Backbone

Lavere etterspørsel for «tradisjonell konsollspillutvikling» er årsaken.

For en stund siden dukket det opp rykter om at den amerikanske spillutvikleren Backbone Entertainment var i ferd med å legges ned. Ifølge James North-Hearn, som er sjef hos Backbones moderselskap, Foundation 9 Entertainment, er ikke dette tilfelle. Men han bekrefter at det kuttes i staben.

– Jeg beklager å måtte annonsere en runde med oppsigelser hos Backbone Entertainment. Studioet vil fortsette å operere i redusert størrelse, og vil oppfylle de ansvarene det har påtatt seg for dets eksisterende partnere, sier han ifølge bransjenettstedet Gamasutra.

Han bekrefter samtidig at selskapets to kommende utgivelser, Dance Central 3 (som de utvikler sammen med Harmonix) og samlepakken Midway Arcade Origins kommer til markedet denne høsten, som planlagt.

North-Hearn peker på endringer i markedet som årsak for kuttene:

– På grunn av lavere etterspørsel etter tradisjonell konsollspillutvikling har studioet måttet gjøre noen vanskelige men nødvendige endringer både med tanke på kapasitet og tjenester. Målet er å tilpasse seg de nye behovene i dagens marked, sier han.

Avslutningsvis takker han de som nå blir oppsagt for innsatsen deres, og sier at Foundation 9 vil hjelpe dem å få en «myk landing».

Les også: Warner samler Midway-klassikere
Les også: Funcom bekrefter permittering av ansatte

Dance Central 3

X360
Slippdato: 19. oktober 2012
Sjanger: Musikk/rytme
Utvikler: Backbone Entertainment
Utgiver: Harmonix

Kommentarer (6)

Forsiden akkurat nå

Til toppen