Bekrefter oppsigelser hos Backbone

Lavere etterspørsel for «tradisjonell konsollspillutvikling» er årsaken.

For en stund siden dukket det opp rykter om at den amerikanske spillutvikleren Backbone Entertainment var i ferd med å legges ned. Ifølge James North-Hearn, som er sjef hos Backbones moderselskap, Foundation 9 Entertainment, er ikke dette tilfelle. Men han bekrefter at det kuttes i staben.

– Jeg beklager å måtte annonsere en runde med oppsigelser hos Backbone Entertainment. Studioet vil fortsette å operere i redusert størrelse, og vil oppfylle de ansvarene det har påtatt seg for dets eksisterende partnere, sier han ifølge bransjenettstedet Gamasutra.

Han bekrefter samtidig at selskapets to kommende utgivelser, Dance Central 3 (som de utvikler sammen med Harmonix) og samlepakken Midway Arcade Origins kommer til markedet denne høsten, som planlagt.

North-Hearn peker på endringer i markedet som årsak for kuttene:

– På grunn av lavere etterspørsel etter tradisjonell konsollspillutvikling har studioet måttet gjøre noen vanskelige men nødvendige endringer både med tanke på kapasitet og tjenester. Målet er å tilpasse seg de nye behovene i dagens marked, sier han.

Avslutningsvis takker han de som nå blir oppsagt for innsatsen deres, og sier at Foundation 9 vil hjelpe dem å få en «myk landing».

Les også: Warner samler Midway-klassikere
Les også: Funcom bekrefter permittering av ansatte

Siste fra forsiden