Betal hva du vil for voxel-massakre

Skytespillet Voxatron debuterer på det kjente Humble-nettstedet.

Folkene bak The Humble Bundle har oppnådd ekstrem suksess med sine spillpakker, hvor de lar kundene betale hva de vil for en samling spill. En viss mengde av betalingen går til veldedige formål, og kundene kan selv velge hvor mye som skal gå til disse og hvor mye som skal gå til utviklerne.

Nå har de lansert en ny pakke, men denne inneholder kun ett spill. Dette er Voxatron, et fargerikt skytespill hvor handlingen foregår i en fullstendig ødeleggbar verden bygd opp av voxel-blokker. Spillet gjør sin kommersielle debut i denne pakken, og etter at tilbudstiden er over vil det koste femten amerikanske dollar (81 norske kroner).

Humble-teaser.

Spillet fungerer på PC, Linux og Mac. Det er fortsatt ikke helt ferdigutviklet, men følger i stedet Minecraft-modellen og lanseres i «alfa»-utgave. Alle fremtidige oppdateringer vil være gratis. Spillet er i tillegg DRM-fritt.

Pakken ble lagt ut for salg i går kveld, og har i skrivende stund solgt 52200 kopier. Samlet har den tjent 191433 amerikanske dollar, altså litt over en million norske kroner. Pakken selger så raskt at tallene jeg har skrevet allerede er utdatert i det jeg skriver denne setningen.

Gjennomsnittsbrukeren har betalt 3,62 dollar for spillet. Det er litt i underkant av 20 norske kroner. Men med tanke på de høye totaltallene, og det faktum at pakken fortsatt ikke har vært i salg et helt døgn en gang, er det liten grunn til å tro at utviklerne er misfornøyde.

The Humble Voxatron Debut vil være i salg til valgfri pris i to uker.

Les også: Ny Humble Bundle en suksess

Siste fra forsiden