Bethesda sa nei til Game of Thrones

Ville ikke lage spill basert på A Song of Ice and Fire.

Bokserien A Song of Ice and Fire har lenge høstet stor anerkjennelse, men det var nok først med den kritikerroste TV-serien Game of Thrones at George R. R. Martins verden virkelig ble populær.

Nå har det kommet frem at Bethesda Softworks, skaperen av The Elder Scrolls-serien, fikk tilbud om å lage spill basert på bøkene. Det takket de imidlertid nei til. Bethesdas Todd Howard forklarer:

A Game of Thrones: Genesis.

– Vi ønsket å lage vår egen verden. Det er hva vi ønsket å bruke tiden vår på. Før vi hadde startet på Skyrim snakket vi med George R. R. Martins folk. De trodde A Song of Ice and Fire ville være passe godt for oss, og det trodde vi også. Men så måtte vi vurdere om det var det vi ønsket å bruke tiden vår på. Men det var fristende.

Heldigvis for de som ønsker å se spill basert på George R. R. Martins bøker, var ikke Bethesda de eneste som ble spurt. Rettighetene endte opp hos franske Cyanide, som allerede denne måneden er klar med sitt første spill basert på serien.

Det heter A Game of Thrones: Genesis, og er et strategispill hvor nådeløs politisk kløkt skal være vel så viktig som militær styrke. For øyeblikket er det kun under utvikling for PC.

Cyanide jobber også med et rollespill basert på serien.

Siste fra forsiden