Bethesda tar farvel med Skyrim

Nå er studioets neste spill i full produksjon.

Det begynner å bli en god stund siden det kritikerroste og svært populære rollespillet The Elder Scrolls V: Skyrim kom i salg, og nå har utviklerne i Bethesda Game Studios tatt farvel med spillet sitt.

I en ny bloggpost skriver Bethesda at Skyrim har vært et kjært prosjekt helt siden utviklingen startet i 2006, men at det nå er på tide å gå videre:

– I løpet av det siste halvannet året har vi jobbet med nytt innhold for Skyrim, fra oppdateringer, skaperverktøyet, Steam Workshop og Kinect-støtte til nedlastbare ekspansjoner. Deler av teamet vårt har også jobbet med preproduksjon på vårt neste store prosjekt, og nå har de kommet til det punktet hvor det nye spillet trenger hele studioets oppmerksomhet, slik at vi kan gjøre det til vårt største og beste spill til nå.

Preproduksjon betyr at et prosjekt er i en tidlig fase av utviklingen, der det foregår mye eksperimentering og planlegging. I denne fasen kan mye endre seg, og derfor kan et spillstudio kaste bort mye verdifullt arbeid om de involverer hele teamet for tidlig.

Skyrim-teamet.

Senere har markedsføringssjef Pete Hines bekreftet at vi ikke får se mer nedlastbart betalinnhold til Skyrim. Vi loves imidlertid en og annen oppdatering om det blir nødvendig.

Hva nå?

Bethesda vil ikke røpe noe om sitt nye spill, men det er mange som regner med vi får et nytt Fallout-spill. Både Fallout 3 og det Obsidian-skapte Fallout: New Vegas har solgt svært godt, og et Fallout 4 virker uungåelig.

Det blir nok uansett en stund til vi får mer informasjon om Bethesdas neste spill. Nettstedet Eurogamer påpeker at det gikk to og et halvt år mellom lanseringene av The Elder Scrolls IV: Oblivion og Fallout 3, og tre år mellom Fallout 3 og The Elder Scrolls V: Skyrim. Om de fortsetter på samme måte virker det sannsynlig at det neste spillet deres kommer høsten 2014.

Les også: Anmeldelse: The Elder Scrolls V: Skyrim – Dragonborn
Les også: Bli med i betatesten av The Elder Scrolls Online

Siste fra forsiden