BioWare sier opp The Old Republic-ansatte

Hevder videre arbeid vil fortsette som normalt.

For et par uker siden meldte vi om at det massive onlinespillet Star Wars: The Old Republic hadde mistet omlag en fjerdedel av de aktive abonnentene. Nå kan det se ut som om nedgangstiden har fått følger for de ansatte hos utvikleren, BioWare Austin.

I en forumpost bekreftet de to BioWare-lederne Greg Zeschuk og Ray Muzyka at studioet nå står ovenfor forandringer. Et ukjent antall ansatte fra BioWare Austin skal nylig ha blitt sagt opp.

– Det å påvirke folks liv på denne måten er alltid veldig vanskelig, men vi forsikrer oss om at de oppsigelsesrammede behandles med verdighet, rettferdighet og respekt, skriver Zeschuk og Muzyaka.

Videre beroliget de to BioWare-stifterne spillere om at videreutviklingen av The Old Republic fortsetter som normalt, og at det på tross av oppsigelsene fremdeles er et stort utviklingsteam som jobber med å gjøre spillet enda bedre og større fremover.

Star Wars: The Old Republic holder seg flytende med 1,3 millioner abonnenter.

Dyrt prosjekt

EA har via Gamesindustry.biz informert om at noen av de oppsagte vil kunne jobbe med andre prosjekter innenfor EA, mens andre må forlate utgiveren.

Det hersker liten tvil om at Star Wars: The Old Republic har vært et dyrt prosjekt for BioWare og EA. LA Times hevdet tidligere i år at det har kostet selskapet svimlende 200 millioner dollar å utvikle spillet, noe som tilsvarer om lag 1,2 milliarder norske kroner.

Les også: Anmeldelse: Star Wars: The Old Republic Les også: Kickstarter-spel får gratis distribusjon

Siste fra forsiden