BioWare spør om råd

Bør Mass Effect 4 foregå før eller etter handlingen i trilogien?

Den originale Mass Effect-trilogien er ferdig, men det betyr selvfølgelig ikke at serien legges på is. BioWare har allerede fortalt at de jobber med et fjerde spill i serien, og denne gangen vil de bruke spillmotoren vi kjenner fra Battlefield 3.

– Spillet vil ha stor respekt for arven som har blitt bygd opp i løpet av de tre første spillene. Men nå som vi har konkludert den originale trilogien og gått over til en ny motor, utforsker vi nye retninger både med tanke på spillmekanikk og historiefortelling, sa sjefen for BioWare Montreal, Yanick Roy, tidligere denne måneden.

Nå har Casey Hudson, som er seriens produsent, stilt et interessant spørsmål på Twitter:

Foregår neste Mass Effect f.Sh eller e.Sh?

– Har lyst til å høre tankene deres om det neste Mass Effect-spillet. Vil dere være mer interessert i et spill som foregår før trilogien, eller et som foregår etter?

Det er selvsagt lite sannsynlig at selskapet vil avgjøre et så viktig aspekt av spillet basert på en uformell Twitter-avstemning, men det er interessant å se at de holder alle muligheter åpne. Ettersom Mass Effect 3 lot spillerne velge mellom tre forskjellige avslutninger, kan det kanskje være lettere å lage et spill som foregår før trilogien finner sted – men vil det være like tilfredsstillende når man vet hvordan det hele til syvende og sist ender?

Et interessant aspekt av Mass Effect-serien har vært at du kunne overføre lagrefilene dine mellom spillene, slik at hvis du fikk muligheten til å spille med samme figur gjennom hele trilogien. Allerede i januar i år var BioWare ute og sa det nok ville være en god idé å spare på lagrefilen fra Mass Effect 3.

Les også: Mass Effect 1 til PS3
Les også: Anmeldelse: Mass Effect 3

Siste fra forsiden