– Blant årets viktigste utgivelser, sa vi om dette spillet i 2009. Nå er det gratis på Windows

Xbox 360-spillet Shadow Complex har fått nytt liv.

Epic Games

– Shadow Complex er kanskje den mest imponerende Live Arcade-tittelen til dags dato.

Trailer til den nyoppussede utgaven. (Video: Chair Entertainment, YouTube)

Det skrev vår anmelder om spillet da det først kom ut i 2009. Den gang var det mange som ønsket seg en opptreden på PC også, men det var knyst fra utgiver Epic rimelig lenge.

Nå har de ute va det blå sluppet en oppusset utgave til Windows, og gir det til og med bort gratis i en liten periode. Er du interessert kan du laste det ned fra nettstedet til prosjektet. I tillegg slippes spillet til PlayStation 4 og Xbox One tidlig neste år.

Shadow Complex Remastered har som ventet forbedringer fra 2009 varianten – selvsagte ting som høyere oppløsning og oppskalerte figurer, men også noen nye kontekstavhengige nærkampsangrep.

En oppfølger har vært klar i flere år

Shadow Complex Remastered.

Interessant nok ligger det en ferdigdesignet – ikke ferdigutviklet, vel å merke – oppfølger i Epics arkiv. I 2011 fortalte selskapet at de hadde en ferdigdesignet Shadow Complex 2 liggende, og at de kun trengte noen til å fullføre jobben. Det var det siste vi hørte fra den fronten, men kanskje denne nyversjonen kan lede til noe mer?

Utvikleren bak det første spillet, Chair Entertainment, har på sin side vært opptatt med å utvikle Infinity Blade-spill til iOS de siste årene, og dette er så vidt vi vet første gang de rører Shadow Complex-lisensen igjen.

Om du ikke bryr deg om oppussingen er det greit å vite at du faktisk kan spille Xbox 360-versjonen av Shadow Complex på Xbox One nå.
Her er listen over Xbox 360-spillene man kan spille på Xbox One »

Siste fra forsiden