– Blizzard håndterte Warcraft-filmen dårlig

Regissør Sam Raimi forteller hvorfor han ikke er på prosjektet lenger.

Det er snart et år siden vi fikk vite at Spider-Man-regissør Sam Raimi ikke var involvert i produksjonen av en film basert på Warcraft-serien lengre. Blizzard og Legendarys mastodontfilm skal nemlig regisseres av oppkomling Duncan Jones i stedet.

I et intervju med Venture har Raimi nå utdypet situasjonen som førte til regissørskiftet, og legger mye av problemet på Blizzard og Legendarys skuldre.

Regissøreng hevder at han ikke var særlig begeistret for manuset Blizzard slengte på bordet, og presset på for å få muligheten til å gjøre sin egen ting sammen med Robert Rodat. Legendary var ikke tung å be, og også Blizzard skal ha gitt noe som lignet et småskeptisk klarsignal.

– De hadde noen forbehold, men de aksepterte det, forteller Raimi.

– Vanstyre

Etter at Rodat hadde brukt om lag ni måneder på å meisle ut et manus, forstod han og Raimi plutselig at Blizzard hadde vetorett, og at de egentlig ikke hadde hatt noen interesse av å bruke Raimi og Rodats nye manus i det hele tatt. Spillselskapet hadde ikke kommunisert dette tydelig nok, noe som førte til at ni måneder gikk rett i vasken.

Warcraft-filmen skal ikke gjenfortelle noen av spillhistoriene. Bildet er fra Warcraft III: Reign of Chaos.

– Så Robert begynte på nytt, men det tok for lang tid for Blizzard, og de ble utålmodige. Helt ærlig synes jeg dette var vanstyre fra deres side å ikke fortelle oss at de hadde skutt ned den første idéen vår. Hvorfor lot de oss fortsette å jobbe med den? Va de redde for å fortelle meg det?, undres Raimi.

Raimi virker dog ikke bitter på Duncan Jones som har tatt over oppdraget, og uttrykker at han er svært begeistret for Moon – Jones film fra 2009.

En Warcraft-film har vært i emning siden 2006 da Legendary kjøpte rettighetene til å lage et prosjekt med Blizzard. Planen har hele veien vært å fortelle en historie i Warcraft-universet, og ikke en film som gjengir noen av Blizzards allerede fortalte eventyr. Opprinnelig ønsket Blizzard å skuffe filmen ut i 2009, men nå virker det som om Azeroth ikke blir å se på lerretet før i 2015.

Les mer om regissørskiftetLes anmeldelsen av spilldokumentaren Indie Game: The Movie

Siste fra forsiden