– Blizzard jobber med en oppusset versjon av StarCraft

Koreansk nettside hevder StarCraft HD blir avduket i høst.

StarCraft-omslaget.
Blizzard

Den koreanske nettavisen iNews24 har snakket med flere kilder som hevder at Blizzard jobber med en oppusset versjon av strategiklassikeren StarCraft. Prosjektet kalles StarCraft HD i nyhetssaken, og skal etter sigende avdukes en gang i september.

Kildene hevder at den oppussede versjonen av spillet først og fremst skal få en bedre oppløsning og et bedre grensesnitt. Om dette betyr at Blizzard pusser opp grafikken a la Heroes of Might and Magic III: HD Edition, eller om de kun benytter seg av de gamle grafikkfilene i et mer høyoppløselig format er det vanskelig å spå. Dersom det stemmer forventer vi å få både StarCraft og utvidelsespakken StarCraft: Brood War i samme pakke.

Blizzard har ikke selv kommentert ryktene ennå.

Har jobbet med sine gamle spill

Vel, det kan trenge en liten oppfrisking.
Blizzard

Selv om en nyversjon av StarCraft ikke er en umulighet, forholder vi oss en smule skeptiske inntil videre. iNews24 skal være en respektert avis, men Blizzard har så langt unngått å kaste seg på oppussingstrenden som har regjert i spillbransen de siste par årene.

I stedet har de sluppet oppdateringer til Diablo II og WarCraft III tidligere i år, etter at de hyrte inn personer til å jobbe med å gjøre de gamle spillene sine spillbare igjen i fjor. StarCraft har så langt ikke fått samme behandling, så det kan tenkes at utvikleren har spart spillet til nettopp en HD-oppdatering.

Nylig skrev vi også om at Blizzard hyrer inn utviklere til et nytt Diablo-prosjekt, blant annet en regissør som kan lede det som antageligvis er et nytt spill. Hva det er vet vi likevel ikke ennå.

I fjor fikk mange fans gulroten de har lengtet etter.
Blizzard sier de vil vurdere å lage Warcraft IV »

Siste fra forsiden