Blizzard kaster ut Diablo III-juksere

Stenger flere tusen kontoer etter «bot»-triksing.

I går kunne Blizzard informere at de har bannlyst flere tusen kontoer som har jukset i Diablo III. Jukserne har misbrukt tredjepartsprogrammer som styrer figuren automatisk, noe som strider med spillets brukerrettigheter.

I Diablo III kan du som kjent kjøpe og selge gjenstander med ekte penger i et auksjonshus. Mange spillere har tjent mye penger på dette, og flere har tydeligvis latt seg friste til å jukse til seg en del av kaka.

Mindre juks i tiden framover.

– I tillegg til å undergrave fair play, kan bruk av slike programmer, hacking og andre former for juks også føre til tekniske problemer med spillet. Det kan også føre til nedsatt ytelse på Battle.net, forteller nettsamfunnleder «Lylirra» som meldte om utestengelsene via en forumpost på Battle.net.

Videre informeres det om at Blizzard jobber med å få inn en funksjon i spillet som gjør det enklere for andre spillere å melde om juksere. Fram til dette kommer må juksere meldes inn via mail, eller et eget innsendingskjema på deres nettside.

Konsollutgave på vei?

For ikke lenge siden kom nyheten om at Blizzard har en kjørbar konsollversjon av Diablo III klar, men ingen planer om å slippe dette i nær framtid. De gav ingen detaljer annet enn at de hadde greid å få en versjon opp og gå.

Samtidig kunne Diablo III-produsent Jay Wilson den gang fortelle at de har nytt innhold på vei. Han bekreftet at de jobbet med den neste Diablo-tingen, og at vi fikk se mer av dette i 2013. Mer detaljer enn dette ville han ikke si noe om.

Les også: – Diablo III er nå kjørbart på konsoller Les også: Blizzard North tenkte på håndholdt Diablo

Siste fra forsiden