Blizzard vraker Diablo IIIs konkurransemodus

Begynner på nytt med blanke ark.

Et par måneder før Diablo III-utgivelsen måtte Blizzard krype til korset og si at spillet ikke kom til å lanseres med spiller-mot-spiller. Planen var da å dytte inn det manglende innholdet i en fremtidig oppdatering.

I en bloggoppdatering torsdag kunne prosjektleder Jay Wilson komme med en trist nyhet til alle som har ventet tålmodig på modusen.

– På nåværende tidspunkt føler vi ikke at Team Deathmatch-modusen er den opplevelsen den bør være for at vi skal kunne lansere den, og vi velger derfor å legge det på hylla for øyeblikket og heller utforske andre muligheter, skriver Wilson i blogginnlegget.

Wilson lister opp en noen grunner til at Blizzard valgte å gjøre dette dramatiske valget nå. Det første problemet skal ha vært mangel på dybde, og frykten virker å ha vært at spillere skulle kaste fra seg modusen etter et par timer spilletid. Det andre problemet er balansen mellom spillets fem klasser.

Målet fremover skal være å finne en konkurransemodus som spiller mer på spillets grunnleggende design, enn å prøve å presse noe inn i Diablo III-støypeformen.

– Vi kommer til å se på nye modi som spiller på figurklassenes styrker, og som fokuserer på flere oppgaver enn bare å slakte andre spillere, forteller Wilson, og lover på tro og ære at dette tillegget kommer til å bli helt gratis.

Planlegger snarlig duellering

Det prosjektlederen kan love er at spillere skal få muligheten til å duellere når oppdatering 1.0.7 slippes på nyåret. Akkurat hvordan dette kommer til å virke er ikke klart, men vi kan nok anta at utvikleren jobber med noe litt mer elegant enn Diablo IIs duelleringsløsning der man i praksis skrudde en bryter av eller på før man kunne denge løs på frender og fiender.

Mens én gruppe jobber med Diablo III, jobber en annen med å ferdigstille StarCraft II: Wings of Libertys kommende utvidelsespakke. I StarCraft II: Heart of the Swarm får vi se hvordan det går med Zerg-dronningen Kerrigan etter begivenhetene i siste innslag fra 2009. Denne utvidelsen kommer allerede 12. mars 2013.

Les også: Blizzard kaster ut Diablo III-juksere Les også: – Diablo III er nå kjørbart på konsoller

Siste fra forsiden