PUBG - Brendan «Playerunknown» Greene

Brendan «Playerunknown» Greene trekker seg tilbake fra PUBG

Mannen bak battle royale-suksessen skal fokusere på andre prosjekter.

PUBG Corp.

Brendan Greene, mannen som er bedre kjent som «Playerunknown», har trukket seg tilbake fra utviklingen av PUBG. Det bekrefter han selv denne uken via en melding på Twitter.

Brendan Greene er mannen bak Playerunknown's Battlegrounds.
GDC

Greene har vært Playerunknown's Battlegrounds' ansikt utad siden early access-lanseringen i mars 2017, men nå forteller han at tiden er inne for noe nytt. PUBG Corps Taeseok Jang tar over som spillsjef, mens resten av teamet fortsetter som før.

Nye prosjekter på gang

«Playerunknown» gjorde seg først bemerket i spillverdenen for sitt arbeid med en battle royale-modifikasjon til Arma 2. Deretter ble han med på utviklingen av H1Z1, før han i 2016 tok roret for det som etter hvert skulle bli gigantsuksessen Playerunknown's Battlegrounds.

Mens Greene på papiret vil stå oppført som konsulent for PUBG, vil utvikleren i hovedsak konsentrere seg om en ny avdeling av PUBG Corp. Akkurat hva han skal drive med er foreløpig uklart, men fokuset skal ligge på forskning og spillutvikling.

– Vår oppgave blir å utforske, eksperimentere med og skape nye teknologier, verktøy og måter å spille. For meg handler det imidlertid om langt mer enn det. Sammen med et team bestående av spillutviklere og forskere, vil vi utforske nye muligheter å knytte mennesker sammen gjennom spill, skriver Greene.

Battle royale er fortsatt vanvittig populært.
Nykomlingen Apex Legends fikk inn 50 millioner spillere på én måned »

Siste fra forsiden