Bungie må oppgi alle påskeeggene

Merkelige detaljer i kontrakten med Activision.

Nylig skrev vi om en kontrakt mellom Activision og Bungie, som dukket opp i forbindelse med rettsaken mellom førstnevnte og tidligere Infinity Ward-ansatte som jobbet med Call of Duty: Modern Warfare 2.

Tiårskontrakt

Kontrakten skisserte opp de neste ti årene, hvor Bungie skal lage fire science fiction/fantasy-baserte actionskytespill, under kodenavnet «Destiny», samt nedlastbare tilleggspakker til disse, kalt «Comet».

Detaljer om når og til hvilke konsoller spillene skal lanseres, var også tatt med i kontrakten.

Nå har Develop finkjemmet kontrakten ytterligere, og kan fortelle om noen mer eller mindre absurde detaljer i avtalen mellom utvikleren og utgiveren.

Blant annet har Bungie gått med på at «Destiny»-spillene skal kunne gå innunder den amerikanske aldersanbefalingsmerkingen «Teen».

Alle tenkelige scenarioer

Merkeligere er det kanskje at partene har kontraktsfestet at hver enkelt Bungie-ansatt kun kan få to Activision-spill i gave hvert år. Og ikke minst, Bungie må oppgi hvert eneste såkalt «påskeegg» de gjemmer i spillet til Activision.

Halo: Reach.

I kontrakten står det også at Bungie skal få tilsendt 1000 kopier av hvert «Destiny»-spill, til å «beholde, spille, dele og promotere».

Av mer praktiske punkter i avtalen, er detaljer slik som at Bungie ikke kan begynne utviklingen av andre actionskytespill før etter 2018. De får heller ikke lov til å selv utgi «Destiny»-prosjekter på egenhånd før etter 2022.

Og, snodig nok, har Activision kontraktsfestet at verken Valve, Gearbox eller Epic noen sinne får lov til å utvikle noen «Destiny»- eller «Comet»-prosjekter.

I tillegg har avtalen en rekke punkter som skal forhindre at Activision skal havne i en lignende konflikt med Bungie som de har gående med de tidligere Infinity Ward-ansatte.

Les også: Bungie frykter ikke Infinity Ward-skjebne Les også: Activision anklages for epost-hacking

Les også
Stor spillutstilling i Sandnes

Bildene i artikkelen er hentet fra Bungie-spillet Halo: Reach.

Siste fra forsiden