Burnout-serien er tilbake!

Burnout Crash har totalødeleggelse som førsteprioritet.

Det har vært en del spenning rundt kveldens pressekonferanse fra EA, etter at de tidlig gikk ut og gjorde det klart at de skulle annonsere et nytt spill. Gigantutgiveren har en massiv portefølje, og det er nær umulig å gjette seg frem til deres nye sprell uten ledetråder. Nå er katten endelig ute av sekken.

Burnout Paradise ble vel mottatt.

Gjennom pressemelding kan selskapet berette at den høyst populære, adrenalinpumpende bilspillserien Burnout får et nytt tilskudd i høst. Spillet skal hete Burnout Crash, og utgis til Xbox Live Arcade og PlayStation Network.

Se bilder av spillet hos IGN!

Det utvikles av Criterion Games. De er hjernene bak serien, og ordentlige racingspillveteraner. De utviklet blant annet fjorårets storsuksess Need for Speed: Hot Pursuit.

– Burnout CRASH! er en gærn blanding av flipperspill og TV-show. Vi har fokusert kjernespillet rundt Crash Mode, som alle elsket, og utvidet hele opplevelsen ved hjelp av musikk, stil og Autolog, for å skape det vi føler er den mest tanketomme moroa du kan ha på noen spillplattform, er hva Richard Franke, spillets kreative regissør har å si om saken.

En ting som skiller Burnout Crash fra de tidligere spillene i serien er perspektivet. I stedet for et bakmontert kamera, ser man det hele ovenfra i fugleperspektiv. Det hele kan minne om bilbanemattene mange der ute nok hadde som barn, og har en leken presentasjon i forhold til de mer tradisjonelle spillene tidligere i serien.

Autolog er tilbake

Autolog-tjenesten er en nettbasert spillersentral som knytter sammen resultatene til alle på vennelista, og gjør selv enspillerløp til en flerspilleropplevelse. Systemet ble først benyttet i Need for Speed: Hot Pursuit, men har også vært å se i Need for Speed: Shift 2 og kommende Need for Speed: The Run.

Vi loves at spillet skal belønne massiv ødeleggelse, slik Crash-modusen er kjent for, og at hovedmålet er å skape trafikkaos ved å kjøre inn i andre biller, utløse eksplosjoner og ødelegge alt man ser. Dette skal gjøres gjennom tre ulike spillmoduser, hvor man har hele 18 veikryss å totalødelegge. De er for sin del porsjonert over seks ulike områder.

Spillet vil også være det første Xbox Live Arcade-spillet med en helt egen Kinect-modus for to spillere. Denne utdypes ikke noe særlig, men det skal være snakk om en samarbeidsmodus hvor to spillere braker løs på samme skjerm.

I fjor lagde Criterion Need for Speed: Hot Pursuit.

Det forrige spillet i Burnout-serien, Burnout Paradise, ble utgitt i 2008. Det mottok strålende kritikk, også her på berget. Vår anmelder Mikael gav det knallkarakteren åtte, med følgende begrunnelse:

– Vakre Burnout Paradise er helt der oppe blant de beste titlene i serien. Dette er en øvelse i bilfrihet som mangler sidestykke. Både lokalt og over nett føles Paradise sømløst, grenseløst og uhyre underholdende.

Les også
Anmeldelse: Burnout Paradise

Burnout Crash utgis altså i høst, til Xbox Live Arcade og PlayStation Network.

Siste fra forsiden