Bygg din egen middelaldernasjon

Grand Ages: Medieval lar deg kjempe om makten i middelalderens Europa.

Tyske Kalypso har fortalt at strategispillet Grand Ages: Rome får en middelaldersk oppfølger. Spillet finner sted i år 1050, og lar deg utforske en stor verden på jakt etter ressurser og makt.

Hele Europa er med

Oslo er litt større nå.

Spillmiljøet strekker seg fra Skandinavia i nord til den nordlige delen av Afrika i sør, og fra Portugal i vest til Kaukasus og Midtøsten i øst. Du starter med kontroll over en enkelt landsby, og må gradvis spre innflytelsen din utover i Europa.

Underveis kan du grunnlegge nye byer, drive handel og produksjon av over 20 forskjellige ressurser samt forske på femti ulike teknologier. Du må samtidig passe deg for barbarer og andre riker, så en hær blir også nødvendig.

Naturkatastrofer kan også skape utfordringer, og siden spillet foregår i middelalderen sier det seg selv at du blant annet må håndtere Svartedauden.

Det er ikke så vanskelig å se at dette spillet kommer fra skaperne av The Patrician IV.

I tillegg til en enspillerkampanje skilter spillet med en fri modus, samt flerspiller for opp til åtte spillere via lokalt nettverk eller Internett.

Grand Ages: Rome ble beskrevet som et grundig og vellykket bybyggerspill, som samtidig manglet litt piff. Det spillet ble laget av studioet som nå jobber med Tropico-serien, og det er utviklerne bak The Patrician IV som står bak Grand Ages: Medieval.

Kalypso ga forøvrig nylig ut et annet svært interessant strategispill, nemlig Hegemony Rome: The Rise of Caesar.

Siste fra forsiden