Bygg romskip og baser i Space Engineers

I dette Minecraft-aktige spillet foregår handlingen i rommet.

Skaperne av romspillet Miner Wars 2081 har annonsert sitt neste prosjekt, Space Engineers. I dette spillet får du rollen som en svært produktiv astronaut, som kan bygge romskip og romstasjoner, drive gruvedrift på asteroider og mye mer. Det minner med andre ord litt om «Minecraft i rommet», men skilter med mer realistisk grafikk og fysikk, samt et større fokus på teknologi og konkurranse mellom spillerne.

Ifølge utviklerne blir det mulig å spille Space Engineers som et taktisk skytespill, men de forventer at spillerne heller bruker tiden på å konstruere krigsmaskiner og fort, og sier at spillet ikke skal handle om tropper men om maskinene spillerne bygger.

Realistisk teknologi

Teknologien i spillet skal visstnok være inspirert av dagens romteknologi, og utviklerne har forsøkt å se for seg hvordan romteknologien vår vil fungere om cirka 60 år til. Det er med andre ord ikke snakk om futuristisk teknologi i stil med Mass Effect, her er alt inspirert av hva vi får til i virkeligheten.

Space Engineers skal etter planen snart lanseres på Steams «early access»-tjeneste. Det vil si at de som tør å investere i spillet på et tidlig tidspunkt får en uferdig versjon som forhåpentligvis skal få ny funksjonalitet, forbedringer og finpussing i jevnlige oppdateringer etter den første lanseringen. Til gjengjeld får brukerne være med å påvirke utviklingen mot fullversjonen.

Under artikkelen kan du se en video fra spillet, som blant annet viser byggingen – og ødeleggelsen – av et stort romskip.

Les også: NASA med gratis romspill
Les også: Bygg og bomb i Guncraft

Kapteinen på det røde romskipet må være full.

Siste fra forsiden