Bygger om PlayStation Plus

Ryktene hevder Sony planlegger revitalisering av betalingstjenesten.

Det kan se ut som Sonys PlayStation Plus-tjeneste omstruktureres om ikke så alt for lenge. Kilder Eurogamer har snakket med hevder at deler av selskapets E3-konferanse natt til 5. juni vil være viet en omfattende gjennomgang av de kommende forandringene.

PlayStation-selskapet ønsker visstnok å lokke til seg flere brukere ved å blant annet tilby en mengde storspill vederlagsfritt. I tillegg får de som eier PlayStation Vita også med denne ombyggingen tilgang til egne eksklusive titler og nedlastbart innhold, samt mulighet for trådløs lagring i nettskyen.

Kommer skyspilling?

I følge en annen kilde Eurogamer har snakket med kan det også se ut som om Sony har slått kloa i en av de to skyspilling-tjenestene OnLive eller Gaikai. Dette er tjenester som baserer seg på at brukeren får tilgang til spill via streaming over internett. Dermed kan man overlate den tunge maskinkraften til en serverpark – alt man trenger er en stabil internettlinje for å overføre informasjon frem og tilbake mellom serverparken og brukeren.

Det ryktes at OnLive skal samarbeide med Sony.

Dersom Sony har fått enten Gaika eller OnLive på laget trenger ikke det nødvendigvis bety at tjenesten blir å finne på en PlayStation-konsoll, eller som en del av PlayStation Plus. Kilden hevder det også kan være snakk om å ha tjenesten integrert i fremtidige TV-sett.

Verken Gaikai eller OnLive ønsket å kommentere på saken ovenfor Eurogamer, men Gaikai skal ha sendt en e-post til nettsiden der de lokket med betydelige annonseringer under E3 som «har potensialet til å endre spill, konsoller og hvordan vi spiller».

Konkurrent til Xbox Live Gold

Det er nå om lag to år siden Sony først lanserte PlayStation Plus for å konkurrere med Microsofts etablerte Xbox Live Gold-tjeneste. Betalingstjenesten var myntet på ivrige PlayStaton-brukere, og lokket den gang blant annet med store tilbud, tidlig tilgang på betatester og gratisperioder på spill via PlayStation Store. Prisen for tjenesten er per dags dato på 395 kroner for ett år, eller 119 kroner for tre måneder.

I år sender vi tre klokkeklare journalister til E3-messen for å dekke blant annet Sonys pressekonferanse. Dersom Sony om liten uke viser seg å ha PlayStation Plus-omveltninger planlagt, kan du være sikker på at du kan lese mer om det på Gamer.no.

Les også: Er dette fremtidens spillplattform? Les også: – Gratisdelen av PlayStation Network kan bli nedskalert

Siste fra forsiden