Call of Duty-gründerne har snart «noe» å vise

Respawn-gjengen tar turen til E3 med knep i kofferten.

I en Twitter-oppdatering har Respawn-grunnleggeren Vince Zampella bekreftet at studioet svipper innom E3-messa i år (via Polygon). Dette skjer etter flere år med offentlig inaktivitet fra studioets side.

– Jeg har ingen plan om å komme tomhendt! Jeg kan ikke fortelle mer akkurat nå, utdypte Zampella i en ny Twitter-melding.

Ingen vet nøyaktig hva det er Respawn har kokt sammen de siste par årene. Studioet har signert en publiseringskontrakt med EA, og i 2011 kunne EA-merkevaresjefen Frank Gibeau fortelle at skytegjengen passende nok jobbet med et skytespill av sci-fi-opprinnelse. Nyprosjektet settes opp mot Xbox-spill som Gears of War og Halo.

Så langt har studioet selv holdt kortene tett til brystet, og har kun sluppet to uklare lokkebilder. Tausheten kommer etter alt å dømme til å fortsette frem til E3-messa begynner i begynnelsen av juni. Gamer.no er selvfølgelig på plass der det skjer.

Ett av to uklare Respawn-bilder.

Activision-dramaet er over

Sagaen om Respawn Entertainment har utvilsomt vært blant spillhistoriens mest dramatiske. De to grunnleggerne, Vince Zampella og Jason West, ble kastet på dør av Activision etter å ha brukt årevis på å etablere den massive Call of Duty-serien under studioet Infinity Ward – et studio de to skytespillegendene også grunnla.

Activision tok i etterkant konkurrent EA til retten og hevdet at de hadde prøvd å kapre West og Zampella, samt en god slum andre Infinity Ward-ansatte. Zampella og West stevnet selv Activision etter sparkingen, og hevdet at de hadde blitt urettmessig oppsagt. Begge disse rettstvistene har nå blitt løst, uten at vi vet mange detaljer om resultatet.

Les også: Call of Duty-konflikten er over Les også: Dette er Respawns nye spill

Siste fra forsiden