Call of Duty-skaper dimitterer fra sitt nye studio

Nå skal Jason West fokusere på familien.

Ifølge nettstedene Polygon, Kotaku og Giant Bomb har Jason West forlatt studioet han var med å grunnlegge i 2010, Respawn Entertainment. West er kjent som en av hjernene bak Call of Duty-serien, og var også i sin tid med å grunnla Infinity Ward i 2002.

Ikke noe drama

Kotaku og Polygons kilde kan fortelle at avgangen skal ha vært udramatisk, og at Wests motiv skal ha hatt med familielivet å gjøre. Videre forteller Kotaku-kilden at den velrenommerte utvikleren ikke har stukket hodet innom Respawn Entertainments kontordører siden mai i 2012.

Nå er det med-grunnlegger Vince Zampella som står alene ved roret, forteller Giant Bomb.

Ifølge Giant Bombs kilde skal ikke avgangen ha stukket kjepper i hjulene for Respawn Entertainments første spill – et spill vi så langt kun har sett et par ufokuserte glimt av. Forrige uke ymtet Wests makker, Vince Zampella, frempå at han og Respawn-gjengen tar turen til E3 med noe å vise av dette spillet.

Uskart bilde fra Respawn Entertainments første spill.

Kotaku, Polygon og Giant Bomb hevder å ha fått informasjonen fra troverdige kilder, med tette bånd til Respawn Entertainment. Om dette er samme kilde vet vi dessverre ikke.

Infinity Ward-drama

De to Call of Duty-makkerne, Jason West og Vince Zampella, havnet i spilloffentlighetens rampelys for alvor i løpet av den mangeårige konflikten og rettstvisten med Activision. De to Infinity Ward-grunnleggerne ble kastet på hodet ut av studioet etter at gigantutgiveren anklaget de for å ha konspirert i å hoppe over til konkurrenten EA.

Etter mye drama frem og tilbake, og flere runder i retten, ble konflikten mellom partene til slutt løst. Akkurat hva som ble utfallet i tvisten vet vi ikke, men alt tydet den gang på at Activision lempet en god del penger over til West og Zampellas side av bordet.

Les også: Call of Duty-gründerne har snart «noe» å vise Les også: Call of Duty-konflikten er over

Siste fra forsiden