Civilization møter Oregon Trail

Unwritten: That Which Happened er et interessant prosjekt.

Unwritten: That Which Happened er et turbasert strategispill hvor du må lede en nomadisk stamme på reise gjennom en øde tundra. Det endelige målet deres er å komme seg gjennom ødemarken, for å treffe sin gud på et hellig fjell.

Spillet lar deg kontrollere generasjon etter generasjon, og ta viktige valg underveis. Resultatene av valgene kan få store konsekvenser, og alle valg er endelige. Når nye generasjoner etter hvert overtar, vil historiene om det som har skjedd tidligere bli en viktig del av stammens identitet.

Vi loves en rik og eksotisk verden, samt datagenererte spillmiljøer som er forskjellige hver gang du spiller. Til og med fiendene du møter og enhetene deres vil være ulike fra gang til gang.

Spillet utvikles av Roxlou Games, et nystartet indiestudio ledet av Dishonored-veteran Joe Houston. De beskriver Unwritten som en blanding av Civilization og Oregon Trail, og forteller at de ønsker å lage «spill for nerder».

– Vårt mål er å lage finslipte, fullstendige spillopplevelser som ikke «dummer ned» interessante ideer for å nå et større publikum, skriver de på nettstedet sitt.

Som mange andre ferske utviklere håper Roxlou Games å få økonomisk støtte via folkefinansieringsnettstedet Kickstarter. De ber om 75 000 amerikanske dollar (cirka 415 000 norske kroner), som skal være vitale for å få fullført spillet deres.

Med 28 dager igjen av kampanjen har de nådd 8% av målet sitt. I Kickstarter-videoen artikkelen får du et lite innblikk i hva det vesle studioet ønsker å oppnå med spillet.

Les også: – Vi kan ikke bare si at spill er uten ansvar
Les også: Bli steinalderhelt i Wildman

Siste fra forsiden