Codemasters gir full gass med bilspill

Storstudioet dropper alle andre sjangere og lanserer et eget kjørenettverk.

LAS VEGAS (Gamer.no): Som et av Europas mest fremtredende spillstudio gjennom over 20 år har Codemasters leflet med de fleste sjangere. De siste årene har vi for eksempel sett et par forsøk på skytespill, fra kurante Operation Flashpoint til gjennområtne Bodycount.

Et utdrag av kommende Racenet.

Etter salgstallene og kritikken å dømme er det likevel bilspill som har vært britenes store styrke, og det ser de selv ut til å ha innsett. Fremover vil vi kun få kjørespill fra Codemasters, lansert gjennom den nye merkevaren «Codemasters Racing». Det kunngjorde de på et pressearrangement i USA.

Samtidig ble det klart at DiRT Showdown slippes til Windows, Xbox 360 og PlayStation 3 den 24. mai her i Europa.

Noe for enhver

Av de andre satsingene finner vi tre nye Formel 1-spill. Det første av dem er allerede annonserte F1 2012, en videreføring av de suksessrike kjernespillene fra senere år. Der 2011-versjonen gjorde fremstøt for flerspilleren, er prioritetene nå tilbake til enspillerkjøring og en overgang til alle de nye reglene som stadig innføres i sporten.

Arrangørene av Formel 1 skal også ha etterspurt en mer tilgjengelig tolkning av fartshysteriet, med større rekkevidde. Denne tanken vil etter bunne ut i F1 Online. Det er et «free to play» nettleserspill sett ovenfra, hvor oppgaven er å detaljstyre førere og økonomi snarere enn å kjøre selv.

Rundt juletider får også de minste et eget spill, som enda ikke er offisielt annonsert. Du kan likevel se for deg noe slikt som et karikert bilspill som handler like mye om å tilbe de største stjernene i sporten som å selv fyke rundt i høye hastigheter. Nøkkelordet skal være familievennlig.

Nytt spillernettverk

Brum brum Dirt: Showdown.

I tiden fremover til Codemasters Racing også utgi et nytt Race Driver: Grid og DiRT Showdown, som føres sammen med Formel 1-spillene gjennom et nytt nettverk kalt Racenet. Her skal du først og fremst få insentiver til å spille alle deres bilspill – ofte.

Systemet lanseres i en slags beta den 1. mai, idet DiRT Showdown-demoen slippes til Steam, Xbox Live og PlayStation Network. Derfra og ut skal det jevnlig polstres, og ende opp som en spillersentral hvor man konkurrerer med seg selv og venner gjennom jevnlige utfordringer og turneringer.

Ved å utføre spesielle bragder i Showdown kan du for eksempel skaffe deg nytt innhold der, eller ende opp med noe sånt som enda en bil i F1 2012. Alt organiseres i et digert prestasjonssystem hvor du kjapt får oversikt over ferdighetene dine.

PS. En av konsekvensene av den økte satsingen på bilspill er at det neste Operation Flashpoint-spillet kanselleres.

Les også
Anmeldelse:

Vi mottok denne informasjonen på et pressearrangement i Las Vegas. Turen dit og oppholdet ble betalt av utgiver Namco Bandai.

Siste fra forsiden