Cryptic Studios-kontoer på avveie

– Følg med bankkontoen, sier studioet bak Star Trek Online og City of Heroes

Om du har en konto i City of Heroes, City of Villains, Champions Online eller Star Trek Online, bør du holde et øye med bankkontoen din. Utgiver Cryptic Studios har påvist innbrudd i databasene sine, og vet med sikkerhet at brukernavn og passord er på avveie for en rekke brukere.

Star Trek Online er blant de berørte spillene.

Passordene skal være lagret i kryptert form, men de digitale innbrudsdtyvene har cracket en del av dem. Spillstudioet har endret passord på alle kontoene de tror er berørt, ifølge hjemmesiden sin, men det kan alltid være greit å dobbeltsjekke.

Gammelt angrep

Innbruddet skal ha skjedd allerede i desember 2010, men ble ikke påvist før de innførte nye sikkerhetsrutiner nylig.

Cryptic har ikke greid å bevise at de har mistet kontroll over brukernes betalingsinformasjon, men anbefaler likevel at de med kontoer hos dem holder et øye med bankkontoen i tilfelle.

MMO-studioet er ikke alene om å være et yndet mål for nettskurker. Dette angrepet føyer seg inn i en rekke av profilerte datainnbrudd hos spillselskaper de siste tolv månedene. I fjor opplevde både Sony og Valve massive innbrudd i databasene sine.

Cryptic Studios jobber for øyeblikket med Neverwinter, et actionfokusert gratis-MMO beskrevet som «Dragon Age med coop».

Les også: Star Trek Online har blitt gratis
Les også: City of Heroes fjerner prislappen

Siste fra forsiden