Cyberpunk-spionasje i Net Gain

Nytt strategispill vil gi deg rollen som informasjonsmekler.

Spionasje er ikke noe som forsvant med den kalde krigen, og det kommer stadig frem eksempler på at internasjonale selskaper bruker store beløp på å snoke i hverandres hemmeligheter. Slik industrispionasje er det sentrale temaet i Net Gain, et strategispill der du spiller en slags informasjonsmekler, litt som «the shadow broker» fra Mass Effect-spillene.

Organisasjonen din har blitt leid inn av et internasjonalt konglomerat, og målet er å drive en form for krigføring mot deres konkurrenter. Ved hjelp av en rekke ulike midler må du bringe konkurrentene i vanry, ved å finne og manipulere informasjon eller til og med skape skandaler selv.

Skjermbilde.

Utrivelig fremtid

Handlingen foregår i en cyberpunk-aktig versjon av år 2043. «Virtual reality» har blitt en essensiell del av folks hverdag, og den enorme teknologiske fremgangen har, sammen med en global energikrise og en mystisk epidemi skapt en verden full av spenning. I denne verdenen er det ikke nasjonene som sitter med den reelle makten, men enorme selskaper som kun har profitt som mål.

Du får tilgang på en rekke ulike midler, og må planlegge som agentene dine så må utføre. Hvis du identifiserer en viktig person hos en rivaliserende bedrift kan du for eksempel forsøke å overbevise dem om å skifte side, enten ved hjelp av bestikkelser eller ved å finne og bruke saftig informasjon mot dem. Alt dette forutsetter selvsagt at du kommer deg forbi de ulike beskyttelsestiltakene motstanderen har satt i verk for å passe på sine medarbeidere.

Net Gain passerte denne helgen målet sitt på folkefinansieringsnettstedet Kickstarter, og utvikleren planlegger å bruke cirka ett år på å skape versjon 1.0 av spillet. Det opprinnelige målet for kampanjen var på beskjedne 90 000 kroner, og alt tyder på at budsjettet vil vokse seg enda større i løpet av de 19 dagene kampanjen har igjen. Spillet skal etter planen komme til Windows, OSX og Linux.

Les også: Anmeldelse: Civilization V: Gods & Kings
Les også: Anmeldelse: Syndicate

Siste fra forsiden