Darksiders gikk til Sverige

Spillutgiveren Nordic Games kjøpte blant annet Red Faction og Darksiders fra THQ-boet.

At Borderlands-skaperen Gearbox slo både Paradox og Stardock i jakten på Homeworld-rettighetene var ikke den eneste overraskelsen fra konkursboet til spillutgiveren THQ. Nå er det nemlig klart at den svenskeide utgiveren Nordic Games har sikret seg flere andre populære THQ-rettigheter.

Nordic Games kjøpte rettene til både Darksiders, Red Faction, MX vs ATV, Titan Quest og Supreme Commander, samt de litt mindre kjente Destroy all Humans, Summoner, Juiced og Marvel Super Hero Squad. Som om ikke dette var nok har de skaffet rettighetene til enda flere spill, men det er, ifølge en uttalelse nettstedet Eurogamer har fått, noen «åpne spørsmål» rundt enkelte spill. Derfor vil ikke selskapet publisere noen endelig liste på dette tidspunktet. Men avtalen skal inkludere hele 150 individuelle produkter på PC og konsoll.

Svenskene, som fra før av eier restene av den østerrikskse spillutgiveren JoWooD, betalte 28,5 millioner kroner for hele pakken.

Red Faction havnet også hos Nordic Games.

– Vi er veldig fornøyd med denne avtalen, som også lar hele Nordic Games-gruppen åpne en helt ny side. I det lange løp ønsker vi enten å samarbeide med de originale skaperne eller andre gode utviklere, for å lage oppfølgere og ekstra innhold for disse spillene, sa Nordic Games-sjef Lars Wingefors til nettstedet Joystiq.

Han understreker også at selskapet ikke ønsker å kaste seg inn i en rekke dyre utviklingsprosjekter, men at de vil ta den tiden de trenger for å finne ut hva de skal gjøre videre.

Rift om Darksiders

Nordic Games var ikke de eneste som ønsket seg Darksiders-rettighetene. CryTek USA, et nystartet studio bestående av veteraner fra Darksiders-skaperen Vigil, ønsket også å sikre seg serien. «Vi la hjerte og sjel i serien over syv år, og jeg synes den hører til hjemme hos de som skapte den», sa studiosjef David Adams for en stund siden.

Det blir interessant å se om Nordic Games nå tar kontakt med CryTek USA, slik Wingefors indikerer.

Vi kan også ta med at britiske 505 Games skaffet seg rettighetene til Drawn to Life-serien. Det kostet dem cirka 1,7 millioner kroner.

Les også: THQ-eigedelar er no solgt
Les også: Left 4 Dead-skaperne fornøyd med THQ-auksjon

Siste fra forsiden