Dawn of War III blir større og mer intenst

Strategispillet lener seg mot brettspillet og lar deg skreddersy gigantiske hærer.

Det har vært mange forsøk på å spillmatisere det klassiske brettspillet Warhammer 40000. Kvaliteten har variert, men de skarpeste utgivelsene har vært svært gode spill. Slik som 2009s bunnsolide strategispill Dawn of War II. Det har en oppfølger på vei, og den har Eurogamer pirket ut ny informasjon om.

Hovedpoenget ser ut til å være en økt evne til å skreddersy hærene man samler. Informasjonen kommer fra James McDermott, som er markedssjefen til utviklerne Relic Entertainment. Han forklarer at å samle og komponere hærer er en stor del av det folk elsker med spillkonseptet, og at de ønsker å rette mer fokus på det i det neste spillet.

Dawn of War II.

– Slagordet til 40000-universet er «there is only war». Vi ønsker å gi deg en større følelse av krigen, av kampen. Konflikten som putrer videre i evig tid. Vi vil at den skal føles ordentlig intens og som om den omfavner deg. Du skal ha din egen, personlige hær der inne. Hærene våre skal føles veldig ulike, sier han til spillnettstedet.

Ingen basebygging

Det første spillet i serien hadde basebygging, men dette ble nærmest sløyfet helt da oppfølgeren kom ut. McDermott forklarer at de ønsker å øke intensiteten med det neste spillet, og at det trolig betyr at det ikke blir noen basebygging. I stedet tyder alt på at vi får langt større, mer massive slag. THQs spillsjef, Danny Bilson, har tidligere uttalt at det vil bli av en sånn skala at det kan minne om et massivt onlinespill.

– Vi lener oss mer på brettspillet fra Games Workshop, og kombinerer det med spillmekanismene folk har etterspurt for å balansere konseptet. I tillegg må vi tenke på hva vi synes er fornuftig for et strategispill generelt, avslutter McDermott.

Kommende Space Marine.

Han terger oss samtidig med å si at de kommer med en diger avsløring under Gamescom-messen, som foregår i Tyskland neste måned. Dit sender vi to journalister for å snuse opp hvorvidt det er snakk om en offisiell avduking av Dawn of War III, et nytt Company of Heroes eller hva det måtte være.

Dawn of War III antas utgitt mellom slutten av 2012 og våren 2013.

Warhammer 40000-universet får også et nytt skytespill i september. Det bærer navnet Space Marine, og vi har både tatt en titt på selve spillet og intervjuet utviklerne av det.

Siste fra forsiden