DayZ-utfordrer får snart beta

I The War Z må du overleve i en åpen verden full av farer.

DayZ er i ferd med å få konkurranse på «overlev så lenge du klarer i en ødelagt verden full av zombier»-scenen. Overlevelsesspillet The War Z er nemlig på full fart mot markedet, og allerede nå kan det forhåndsbestilles. De som er villige til å betale litt ekstra får tilgang på en alfaversjon allerede 15. oktober, mens resten av kjøperne får delta i betatesten når den starter 31. oktober.

– Vi har jobbet nonstop på å balansere og fininnstille spillet, og nå er vi kommet til et punkt hvor vi føler oss komfortable med å slippe flere spillere inn. Men samtidig er det nå det virkelige arbeidet begynner. Vi vil jobbe med spillerne for å bygge nye funksjoner, fjerne ting de ikke liker og utvikle The War Z til å bli det beste zombieoverlevelsesspillet tilgjengelig, sier produsent Sergey Titov.

The War Z er, i likhet med DayZ, et onlinespill satt til en åpen verden. Handlingen foregår fem år etter at et zombieutbrudd har tatt knekken på størsteparten av befolkningen og sørget for at alt som heter lov og orden har forsvunnet. Som en av de få gjenlevende menneskene er målet å overleve, til enhver pris.

Turistbrosjyren glemte å nevne hordene av vandøde.

Verden, som har blitt oppkalt etter den amerikanske delstaten Colorado, skal være på hele 400 kvadratkilometer, og inkludere store villmarksområder og byer. Utviklerne lover å lage nye verdener senere, og disse skal spillerne få tilgang på gratis.

Du må skaffe mat, våpen og utstyr for å holde døden unna, og forholde deg både til kjøttetende zombier og andre overlevende. Alle som har spilt DayZ vet hvilken av de to gruppene som er farligst.

I motsetning til DayZ kommer The War Z med et innebygd marked hvor du kan kjøpe ulike ting for ekte penger. Utviklerne lover imidlertid at man ikke skal kunne «pay to win», så vi får håpe det stemmer.

Les også: Intervju: – Med DayZ kan man fortelle egne historier
Les også: Intervju: – DayZ distanserer seg helt fra ArmA II

Siste fra forsiden