De beste nyversjonene

Retro Crew ser på en håndfull klassiskere som har blitt relansert i forbedret utgave.

I denne ukens podkast fra Retro Crew har Jostein Hakestad med seg Are Ness Fløgstad og Aleksander Hakestad i studioet. Temaet de diskuterer er nyversjoner av klassiske spill, og de har funnet noen skikkelige perler å snakke om.

Tannhjul og taktiske troll?

Retro-gjengen tar for seg både kjente og ukjente titler. Tactics Ogre: Let Us Cling Together må nok betegnes som en av de ukjente titlene. Det er imidlertid en solid nyversjon av en SNES-klassiker der ikke bare musikk og grafikk fikk en stor ansiktsløftning, men der også vanskelighetsgraden ble justert for et moderne publikum uten å «fordumme» de dype, taktiske kampene spiller byr på.

Tactics Ogre.

Et langt mer kjent spill er Resident Evil for GameCube. Denne grøsseren er kanskje gullstandarden for luksuriøse nyversjoner. Det ble bygget fra bunnen og opp til å være penere, skumlere, større, og ikke minst ble det velsignet med mye bedre stemmeskuespill enn originalen.

Resident Evil.

De hardbarkede retro-spillerne tar seg også tid til å snakke om Metal Gear Solid: Twin Snakes for GameCube. De argumenterer for at det er den definitive versjonen av Metal Gear Solid – litt avhengig av om du liker de «The Matrix»-inspirerte mellomsekvensene eller ikke.

Et annet spill gjengen kommer innom er Metroid: Zero Mission, som tok oss med tilbake til Samus Aran's første eventyr. Også i dette tilfellet er originalspillet ikke bare blitt oppgradert audiovisuelt, men det er mye større og «bosskampene» er mer komplekse. Det introduserte også «zero»-drakten til Samus som senere dukket opp i Super Smash Bros Brawl.

Gått glipp av tidligere episoder?

Retro Crew et nettradioshow som dedikeres til gamle spill, konsoller og maskiner, laget av Rad Crew i samarbeid med Gamer.no. Det er produsert 28 episoder til nå, og her er de tre forrige:

Episode 27: – StarCraft introduserte den perfekte strategiformelen
Episode 26: Slik startet SimCity-serien
Episode 25: Vi minnes de ikoniske spillene til SNES

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil her.

Siste fra forsiden