De to første Batman: Arkham-spillene pusses opp

Kommer til PlayStation 4 og Xbox One i samlet pakke til sommeren.

Warner Bros. trakk denne uken sløret av den kommende samlepakken Batman: Return to Arkham, som skal lanseres på PlayStation 4 og Xbox One den 29. juli i år. Pakken byr på et gjensyn med Batman: Arkham Asylum og Batman: Arkham City, som begge gjør sine første opptredener på den nyeste konsollgenerasjonen.

Batman vender tilbake til Arkham i oppusset drakt.
Warner Bros.

De to spillene leveres med samtlige innholdspakker som ble lansert for originalspillene, og har i tillegg gjennomgått en grafisk overhaling for anledningen. Både Batman: Arkham Asylum og Batman: Arkham City gjenskapes i spillmotoren Unreal Engine 4 – ett hakk opp fra Unreal Engine 3, som ble brukt til å lage samtlige spill i serien.

Oppussingen utføres av utviklerstudioet Virtuos, som tidligere har stått bak nyversjoner av blant annet Final Fantasy X/X-2 og Heavy Rain.

Arkham-seriens begynnelse

Batman: Return to Arkham.
Warner Bros.

Batman: Arkham Asylum dro i gang serien i 2009, og introduserte oss til det titulære galehuset og dets fargerike innsatte. Som Gothams mørke ridder måtte vi ta opp kampen mot velkjente kjeltringer som Bane, Poison Ivy og selvfølgelig The Joker, i et forsøk på å rydde opp i galskapen.

– Den beste måten å beskrive Arkham Asylum på, er å kalle det skikkelig solid håndverk fra ende til annen. Det er ikke innovativt, det prøver ikke å være kunst, men det leverer en usedvanlig underholdende blanding av action, sniking, utforsking og lett hjernetrim, skrev Joachim Froholt i vår anmeldelse.

Batman: Return to Arkham.
Warner Bros.

To år senere kom oppfølgeren, Batman: Arkham City, med en større og mer åpen verden vi kunne boltre oss i. Nok en gang gikk vi inn i rollen som Batman, og fikk fortsette kampen om å sette en stopper for byens mange skurker.

– Dette er et klassisk eksempel på hva som skjer når utviklere med en klar og tydelig kjærlighet for et konsept også har de nødvendige ressursene til å realisere det. Produksjonsverdiene fra strålende Arkham Asylum er videreført og kombinert med en fantastisk blanding av sideoppdrag og en levende verden, kommenterte Lasse Lervik i anmeldelsen vår.

Det ble ingen lykkelig slutt for Batman: Arkham-serien.
Batman: Arkham Knight-skandalen ville tilsynelatende ingen ende ta »

Siste fra forsiden