Dead Island blir spillefilm

Filmstudioet Lionsgate tar utgangspunkt i den populære traileren.

Det var en god slump spillentusiaster og -presse som sperret øynene opp da traileren til zombiespillet Dead Island ble sluppet i februar. Den dramatiske og melankolske teaseren, som viser hvordan en kjernefamilie blir slaktet ned av en mengde zombier i sakte film, fikk mye oppmerksomhet på Internett.

Denne overveldende reaksjonen plukket også filmstudioet Lionsgate opp. De har ifølge en pressemeldig sikret seg retten til å lage en spillefilm i samme stil som traileren. Dermed kan vi nok forvente oss mer enn et snev av ikke-lineær klippestil og familietematikk i det ferdige produktet.

Zombi og gjengen.

«Mumien»-produsenten Sean Daniel og filmeffektmakeren Stefan Sonnenfeld skal allerede ha meldt seg på prosjektet. Men du må nok vente en god stund før du får oppleve zombiefilmen på sølvlerretet – filmens utviklingsfase har såvidt begynt.

Trøblete lansering

Det er bare et par uker siden Dead Island ble sluppet på markedet med en god slump teknisk trøbbel. Samtidig valgte flere større kjeder å avvente salget av spillet av hensyn til ofre og etterlatte etter Utøya-tragedien i juli.

I spillet blir en tropisk ferieøy utsatt for et voldelig zombieangrep som gjennom smitte gjør turistene om til vandrende døde. Av en eller annen merkelig grunn er noen av turistene immune mot zombieviruset, og disse forsøker febrilsk å lete etter andre overlevende mens de prøver å komme seg av øya.

Dead Island kan kjøpes til PlayStation 3, Xbox 360 og PC.

Her er traileren som filmskaperne skal bruke som utgangspunkt:

Klarer ikke laste video

Siste fra forsiden