Dead Island får oppfølger

Zombiene er vanskelige å bli kvitt.

Da Dead Island endelig kom i salg i fjor høst, etter en svært lang utviklingsperiode, ble det en stor salgssuksess for utgiver Deep Silver. Spillet kombinerte førstepersons action med rollespillelementer, og satte deg i rollen som en overlevende på ei tropisk øy, der de aller fleste hadde blitt forvandlet til sultne, vandøde beist. Du måtte utforske de åpne miljøene på jakt etter ressurser og andre overlevende, samtidig som du prøvde å finne en måte å komme deg bort fra øya på.

Du kunne spille alene, eller i samarbeid med opp til tre andre spillere.

En av fjorårets store suksesser får oppfølger.

Nå har Deep Silver kunngjort at det jobbes med en oppfølger. Nok en gang er det Techland som utvikler, og nok en gang skal spillet komme til konsoll og PC. Oppfølgeren heter Dead Island: Riptide, og dette er egentlig det eneste vi vet. I den usedvanlig kortfattede pressemeldingen sier nemlig Deep Silver at de vil komme med en omfattende avsløring av spillet senere i sommer.

Det er ikke lenge siden Deep Silver var ute for å avkrefte rykter om et kommende Dead Island 2. Disse involverte Yager Development, utvikleren av det kommende skytespillet Spec Ops: The Line. Dagens pressemelding nevner heller ikke Yager, men kun originalutviklerne i Techland.

Det originale Dead Island var plaget av en del små og store feil ved lansering, men det fikk likevel svært mange tilhengere. Spillets åpne miljøer og livsfarlige zombier var med på å levere en opplevelse som minnet mer om overlevelseskonseptet fra de klassiske zombiefilmene enn de fleste andre zombiespillene på markedet.

Les også: Dead Island blir spillefilm
Les også: Dead Island-skaperne: – Vi kjenner presset nå

Siste fra forsiden