Dead Island forbys i Tyskland

Spillet er for skadelig for ungdommen, ifølge sensurorgan.

Tyskland står i særstilling når det kommer til vurdering av spill. Landet har noen av de strengeste reglene for spill med voldsinnhold, og flere spill havner rett og slett på en svarteliste.

Og nå har Dead Island havnet på den såkalte «liste B», en liste som vanligvis er reservert for medieprodukter som portretterer ekstrem tortur eller nazistisk innhold, melder CVG.

Det vil si at spillet får en fullstendig omsetningsforbud i landet, og det er heller ikke lov å kjøpe spillet over nett fra utlandet.

Skadelig for ungdom

Det er BPjM, Bundesprüfstelle für jugendgefährdende Medien, som bestemmer hvilke spill som skal svartelistes. Oversatt betyr navnet noe sånt som «føderalt departement for media som er skadelig for unge», og hensikten til departementet er altså å beskytte landets ungdom mot det de anser som skadelig medieinnhold. Departementet vurderer både film, spill, musikk og litteratur.

Innhold som premieres med en plass på svartelista, er gjerne innhold som glorifiserer krig, alt av nazistiske referanser, pornografi og vold mot mindreårige.

Noen forklaring på hvorfor Dead Island har havnet på B-listen har BPjM ikke oppgitt.

BPjM har også en «liste A», som kun innebærer omsetningsforbud ovenfor mindreårige. A-listede spill er heller ikke tillatt å stille ut i butikklokalene, men må selges «under disk». Men Dead Island var altså tilsynelatende for ille for denne lista.

Les også: Dead Island blir spillefilm
Les også: Derfor ble ikke Dead Island anmeldt

Syns dere Dead Island fortjener å bli svartelistet? Diskuter i forumtråden under!

Siste fra forsiden