Dead Island på rett kjøl

Den norske lanseringen av zombiespillet var ikke helt perfekt.

Zombiespillet Dead Island ble lansert på fredag her til lands, men i likhet med den amerikanske lanseringen av spillet gikk ikke den norske utgivelsen helt knirkefritt for seg.

Flere norske kjeder, inkludert Elkjøp, valgte å utsette den norske lanseringen av spillet. Til Gamer.no fortalte Elkjøp at de «avventer salget i Norge en stund av hensyn til hendelsene på Utøya», og at salget sannsynligvis vil være i gang innen et par uker.

Nøyaktig hva som er grunnen til at et zombiespill satt til et tropisk ferieparadis kobles til de tragiske hendelsene på Utøya vet vi ikke.

De døde må dø (igjen).

Utgiver Deep Silver fikk også et annet problem i hendene da de lanserte spillet i vår del av verden. Spillet må aktiveres på Steam for å fungere, og en del av Steam-nøklene som fant veien ut i norske butikker nektet rett og slett å fungere.

I starten ble kunder som hadde fått en slik Steam-nøkkel bedt om å returnere spillet, men i går kveld klarte utgiveren endelig å låse opp de problematiske nøklene. Følgende beskjed fikk vi fra utgiveren sent i går:

– Deep Silver kunngjør at et problem med PC-nøkler som hindrer en liten gruppe brukere i de nordiske landene å spille har blitt fikset, og at alle spillere skal få full tilgang på spillet senere i dag.

Dead Island har kommet til PC, PS3 og Xbox 360, og er et førstepersons actionrollespill med samarbeidsspill for opp til fire spillere.

Siste fra forsiden