Dette likte dere å mimre om

Vi har laget 30 podkaster om gamle dager. Her er de mest hørte.

I fjor høst startet vi opp et nytt nettradioshow kalt Retro Crew her på Gamer.no. Dette er en ukentlig podkaster dedikert til mimring av gamle spill, konsoller og maskiner, laget i samarbeid med Rad Crew.

På mandag rundet vi 30 episoder, og her er de ti mest populære podkastene siden oppstarten i september:

Episode 26: Slik startet SimCity-serien

Historien til den kjente bybyggerserien strekker seg helt tilbake til 1984. Det hele begynte da Will Wright slapp helikopterspillet Raid on Bungeling Bay til Commodore 64, men han synes det var mer interessant å designe byene. Vi forteller historien bak originalspillet og prosessen mot en utgivelse. Det var nemlig ingen som ønsket å gi ut originalspillet, så Wright grunnla Maxis og tok ansvar selv slik at spillet fikk sin debut i 1989.

PlayStation.

Episode: 10: PlayStation – Sonys konsolldebut

Dette er Sonys første inntog på konsollmarkedet. Gutta i studioet tar for seg litt om konsollens historie og deres tidlige opplevelser med den gråfargede og CD-baserte konsollen. Etter hvert får vi høre om favorittspillene, og Jumping Flash, Castlevania: Symphony of the Night, Metal Gear Solid og Final Fantasy VII er noen av de spillene som trekkes frem i denne episoden.

Episode 30: Konami-koden – verdens mest kjente juksekode

De fleste med en interesse for spill de siste 25 årene har garantert snublet over den velkjente knappetrykkeremsa flere ganger, sist nå i Bioshock Infinite: Opp, opp, ned, ned, venstre, høyre, venstre, høyre, B og A. I denne episoden går vi gjennom noen av de mest – og minst – kjente spillene der koden kan tas i bruk. Lytterne får høre om alt fra enkle ting som ekstraliv eller «power ups», til bakommateriale og mer finurlige skjulte hemmeligheter.

StarCraft.

Episode 27: StarCraft – perfeksjonert strategispill

Originale StarCraft introduserte det mange anser som den perfekte strategiformelen. Kjernen i spillet er den samme den dag i dag, og i løpet av showet får lytteren høre hvordan spillet har dominert sanntidsstrategisjangeren siden det kom ut, hvordan det skilte seg ut fra andre spill på samme tid og hvorfor spillet ble så populært i flerspiller.

Episode 1: Super Nintendo – tidenes beste spillkonsoll?

Dette er den aller første episoden vår, dedikert til Super Nintendo Entertainment System – kanskje tidenes beste spillkonsoll. Episoden går inn på selve maskinvaren og hvilke Super Nintendo-spill du bør prøve. Lytteren får også gode tips til hvordan man enklest får spilt de gamle klassikerne.

NES.

Episode 24: NES – snudde bransjen på hodet

For mange av oss er NES (Nintendo Entertainment System) selve definisjonen på barndommen. Denne legendariske maskinen lyktes så til de grader, til tross for lave odds og et marked full av skepsis. Den grå, fine boksen ble en enorm suksess, som har gjennomsyret popkulturen vår i så stor grad at folk fremdeles snakker om spillene og lager remikser av NES-musikk.

Episode 15: Spillåret 1992 – da CD-ROM var nytt og spennende

I jula satt vi oss inn i tidsmaskinen for å ta en nærmere kikk på hva som rørte seg i spillverdenen i 1992. Året da Super Nintendo ble lansert i Europa, året da LucasArts var i sin gullalder og året hvor CD-ROM var noe helt nytt og spennende. Vi ser på hvilke spill som fikk spillernes oppmerksomhet for tyve år siden, og kommer blant annet inn på Alone in the Dark, Mortal Kombat, Ultima VII og det aller første Mario Kart-spillet.

Episode 25: Nintendo Entertainment System – de ikoniske spillene

Dette er del 2 av tilbakeblikket på NES. Mange har gode minner om maskinen som snudde bransjen på hodet, og her setter vi søkelyset på de mest toneangivende spillene som ble lansert på konsollen på 80- og 90-tallet. Spillarkivet til NES er enormt og variert, og alle har sine favoritter.

Doom.

Episode 16: Spillåret 1993 – et av de beste årene i bransjen

For å hilse 2013 velkommen tok vi turen tilbake til 1993. Her får vi høre om velkjente klassikere som eventyrspillene Day of the Tentacle og Sam & Max: Hit the Road, strategispillet SimCity 2000, alle moderne skytespills bestefar Doom, en gigantisk Super Mario-samling og en hel del annet.

Episode 29: DuckTales – klassikeren

I anledning Capcoms annonsering en ny utgave av det klassiske Nintendo-plattformspillet DuckTales, mimret vi om det originale 1990-spillet. Spillet har opparbeidet seg en skare av tilhengere som nekter å gi slipp på plattformeventyret den dag i dag. Programvertene tar for seg alt fra Onkel Skrues finurlige hoppestokk, den sterke musikken og de varierte nivåene som tar anden til alle verdenshjørner.

Nye podkaster i denne Retro Crew-serien legges ut hver mandag her på Gamer.no. Hver episode blir også tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen- og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil her.

Bruk gjerne kommentarfeltet undersaken til å komme med innspill på spill, konsoller eller temaer vi kan snakke om.

Les også
Sniktitt:

Siste fra forsiden