– Diablo III er nå kjørbart på konsoller

Blizzard utforsker en konsollutgave ytterligere, og lover mer Diablo neste år.

Ifølge nettstedet Polygon har Blizzard stablet sammen et versjonssteg av Diablo III på konsoll. Den etablerte spillutvikleren sier null og niks om hvilke konsoller det er snakk om, men det er rimelig å anta at Xbox 360 og muligens PlayStation 3 er høyt på prioriteringslisten.

Det betyr dog ikke at vi automatisk kan vente oss Diablo III på konsoll med det første, men at Blizzard ikke har gitt opp tanken enda.

– Vi håper at vi kan komme langt nok med det til å få et offisielt prosjekt på beina, men vi er ikke helt klare til å vise mye av det. Det ser dog svært kult ut, forteller Blizzard-toppen Rob Pardo til nettstedet.

Blizzard har snakket om en konsollversjon i lang tid, men har så langt ikke utbasunert at noe kommer til å slippes. Det har alltid vært mer et ønske enn en håndfast plan. For de som ønsker å se spillet fungere knirkefritt med kontroller på TV-skjermen er det likevel garantert spennende å se at Blizzard ikke har gitt opp planene.

– Mer på vei

Det blir spennende å se hvordan Blizzard håndterer menyene om det kommer en konsollutgave av Diablo III.

Samtidig kan Diablo III-produsenten Jay Wilson fortelle at noe nytt er i emning.

– Hele teamet jobber i bunn og grunn med den neste Diablo-tingen. Mye at dette vil vi komme til å vise en eller annen gang neste år, forteller produsenten til Polygon.

Antakeligvis er det en utvidelsespakke Wilson hinter til, noe Blizzard i november bedyret at skal komme når tiden er riktig.

Først og fremst vil nok selskapet dytte ut StarCraft II-utvidelsen Heart of the Swarm kommende mars. Det har snart gått to og et halvt år siden lanseringen av StarCraft II: Wings of Liberty, og mange strategifans er sultne på å vite hva som skjer med Kerrigan, Jim Raynor og resten av ensemblet.

Diablo III er forøvrig blant spillene vi anbefaler som julegave til PC-spillere i år. Kanskje ikke så rart, ettersom anmelder Marius Jentoftsen var svært så positiv til spillet da det kom ut på vårparten.

Les også: Blizzard North tenkte på håndholdt Diablo Les også: Tilbakeblikk: Diablo II

Siste fra forsiden