Dokumentarspillet Kursk skal fortelle atomubåtens tragiske historie i VR

Polsk utvikler tar oss med tilbake til den katastrofale dagen da 118 liv gikk tapt.

Kursk
Jujubee

12. august 2000 sank den russiske atomubåten Kursk til bunnen av Barentshavet, og tok livet av hele mannskapet på 118 mann. Katastrofen – som den dag i dag enda ikke er fullstendig oppklart – regnes som en av de verste i Russlands historie, og i år skal vi få gjenoppleve tragedien på nært hold.

Eventyrdokumentar

Se annonseringstraileren for Kursk. (Video: Jujubee)

Den polske utvikleren Jujubee er i full gang med det den omtaler som historiens første fullverdige «eventyrdokumentarspill». Prosjektet, som enkelt nok går under navnet Kursk, ble opprinnelig kunngjort allerede i 2015, og målet er å lansere det en gang i år.

I spillet trer man inn i rollen som en spion plassert på ubåten for å grave opp informasjon om fartøyets spesialbygde torpedoer. I tillegg til å utforske hver krik og krok av Kursk går turen også til Moskva og Vidyayevo – ubåtens ankringsplass.

Alt foregår i førstepersons synsvinkel, og Jujubee kunngjorde denne uken at spillet får støtte for både 4K-oppløsning og VR på enkelte plattformer. Hvilke er enda ikke bekreftet.

I en pressemelding detaljerte utvikleren også sin motivasjon for å lage Kursk, og det å fortelle sanne historier er en viktig drivkraft for studioet:

– Vi mener at tiden har kommet for å fortelle sanne historier. Det er fascinerende hvor mye vår industri har utviklet seg over det siste tiåret. Spill blir mer og mer komplekse, de byr på en utrolig audiovisuell opplevelse og lar oss fortape oss i virtuell virkelighet, men vi bør også forvente mer av dem, sa Jujubee-sjef Michael Stepien i en uttalelse.

– Som utviklere er vi klar over hvor mye tid brukere tilbringer med våre produkter, men vi glemmer ofte å tenke på ansvaret som følger med. Vi kan gjøre spill til noe mer enn bare spennende underholdning. Spill kan bli et verktøy på samme linje som bøker eller filmer. De kan hjelpe oss å utvikle oss, utdanne oss, utvide horisontene våre og skape diskusjoner som går langt dypere enn spillverdenen.

Kursk vil lanseres på Windows, Mac, Linux, PlayStation 4 og Xbox One.

Siste fra forsiden