Dota 2 forlater snart betatilværelsen

Valve har bekreftet at spillet får en sommerlansering.

For noen typer spill er lanseringsdatoer nesten meningsløse. Valves arenabaserte flerspillerspill Dota 2 har i lang tid vært tilgjengelig i åpen beta, og i de siste 24 timene ble spillet på det meste spilt av nesten 312 000 mennesker samtidig. Men offisielt er altså spillet ikke lansert enda.

Det er imidlertid noe som snart endrer seg. Valve har bekreftet overfor både spillbladet PC Gamer og nettstedet Valvetime at spillets offisielle, «ferdige» versjon skal lanseres i sommer, før spillturneringen The International 3. Den finner sted i Seattle, fra 7. til 11. august.

PC Gamer-skribenten mener hans samtaler med Valve indikerer en lansering som sammenfaller med utgivelsen av de neste to heltene for spillet, nemlig Abaddon og Legion Commander.

Populære flerspillerkamper

Dota 2 er et såkalt MOBA-spill. Det vil si at det blander elementer fra strategispill, actionspill og rollespill, og sender spillerne i kamp mot hverandre på store flerspillerarenaer. Hver spiller kontrollerer en helt med unike egenskaper, som sammen med andre spillere og en stadig strøm av datastyrte fotsoldater må prøve å ødelegge motstanderens baser på andre siden av spillkartet.

Dette er en sjanger som har eksplodert i popularitet i de siste årene, og hovedkonkurrenten til Dota 2 er det ultrapopulære League of Legends.

Både Dota 2 og League of Legends er «free to play»-spill, hvilket betyr at de kan lastes ned og spilles gratis, men at det er mulig å kjøpe ulike ting i spillene for ekte penger. Prisene varierer, og enkelte av tingene som er i salg for Dota 2 koster så mye som 200 kroner.

Les også: Intervju med Dota 2-sjefen
Les også: EA vil konkurrere med Dota 2

Siste fra forsiden