Double Fine utforsker neonjungelen i nytt musikkspill

Dropchord bruker spennende bevegelseskontroller.

Tim Schafer-studioet Double Fine har i en pressemelding annonsert sitt neste prosjekt, kalt Dropchord. Ifølge den korte beskrivelsen på nettsidene er det snakk om et musikkdrevet spill der utfordringen baserer seg på poengjag. Spillet kommer senere i år til Windows, Mac og iOS – aller først blir det å finne i mai på Airspace, Leap Motions egen nettbutikk.

Det litt spenstige er at spillet skal støtte Leap Motion, en ny bevegelseskontroller som skryter av en enorm følsomhet. Enheten skal ha en følsomhet helt ned til 0,01 millimeter uten forsinkelse. I tillegg registrerer den begge lankene, og hver eneste finger med en fart på 290 bilder i sekundet.

Dropchord kommer fra den samme gjengen som lekte seg med fantasifulle Kinect Party i fjor, men virker å avstå fra Double Fines kjente humoristiske og ofte absurde estetikk. Det ene skjermbildet sluppet til nå en varm, oransje sirkel, og ligner mye på den typen neoninspirerte spill som man finner på Apples App Store – Groove Coaster og Neon Zone, for eksempel.

Andre prosjekter i vente

Første skjermbilde fra Dropchord.

Double Fine har ikke så mange jern i ilden for tiden. Mest profilert er nok Kickstarter-forbildet Double Fine Adventure. Vi vet også at studioet har ett spill igjen å avduke fra sin finansieringskontrakt med ivesteringsfirmaet Dracogen – Dropchord er det andre av totalt tre spill i kontrakten.

Nylig slapp bransjeveteran og Monkey Island-pappa Ron Gilbert sitt første spill for utgiverhuset, The Cave. Vår anmelder synes spillet var stas, og sa at det klarer «å tilby mye moro så lenge det varer den aller første gangen, og når spillet virkelig er på sitt beste er det vanskelig å ikke forelske seg i sjarmerende gåteløsninger, bisarre replikker og fabelaktige omgivelser.»

Les anmeldelsen av The CaveLes om Kickstarter-spillet Double Fine Adventure

Siste fra forsiden