Double Fine vil ha rettighetene til eldre spill

Costume Quest og Stacking har en emosjonell verdi for studioet.

I en samtale med nettstedet Polygon forteller Double Fine-sjef Tim Schafer at studioet fremdeles sniffer på Costume Quest og Stackings distribusjonsrettigheter. Rettighetene glapp mellom fingrene på indieutvikleren under THQ-auksjonen tidligere i år, da østeriske Nordic Games maktet å knabbe til seg rettighetene til blant annet de to spillene.

– Det er ikke snakk om så mye penger. Vi vil ha rettighetene mest for ryddighetens skyld. Samtidig er det følelser inn i bildet, og et mål for oss i Double Fine om å eie alt vi har laget, forteller Schafer til nettstedet.

Stiller dårlig i forhandlinger

Selv om Schafer bedyrer å ha emosjonelle hensikter, bør det nevnes at det er mye studioet ikke kan gjøre om de ikke eier distribusjonsrettighetene. Siden Double Fine eier lisensrettighetene til begge spillene kan de potensielt utvikle oppfølgere, eller gjøre andre sidesprang. Det eneste aberet er at Nordic Games da får inntektene gjennom en del av salgskanalene.

Costume Quest kom først ut i 2010.

Schafer ville ikke utdype om Double Fine fremdeles prøver å raske med seg rettighetene, eller om de er i samtaler med Nordic Games akkurat nå. Han påpeker at de uansett stiller svakt om de skulle prøve å forhandle frem en avtale.

– De kan jo spørre hvor mye vi er villige til å gi, men vi vet jo at rettighetene ikke har noen stor verdi for dem. Det har jo verdi for meg, men ikke med tanke på business, sier indieyndlingen.

Broken Age til høsten

Double Fine har satt et lite preg på 2013 allerede med The Cave fra utviklerlegenden Ron Gilbert. For bare et par uker siden deiset også studioets til nå siste storbudsjettspill, Brütal Legend, ut på diverse nettbutikker. Det betyr at studioets fullstendige katalog er å finne på PC, selv om samtlige spill først debuterte på konsollene.

Broken Age.

Nå er er alle mann på dekk for å gjøre ferdig Broken Age, det folkefinansierte eventyrspillet som på mange måter gjorde Kickstarter til det nye store i spillverdenen. Her går Schafer og co. tilbake til eventyrspillrøttene som ble både plantet og kappet på nittitallet, den gang med utvikler LucasArts som tydeligste bidragsyter. Det tradisjonelle pek-og-klikk-eventyret kommer etter planen rundt september i år.

Les også: Double Fine utforsker neonjungelen i nytt musikkspill Les også: Anmeldelse av Double Fine-spillet The Cave

Siste fra forsiden