Du bestemmer hva Double Fine skal lage

Tim Schafer samarbeider med Humble Bundle om unikt prototypeprosjekt.

Den amerikanske spillutvikleren Double Fine har allerede hatt stor suksess på Kickstarter, hvor de fikk i havn et overraskende høyt budsjett for utviklingen av et pek-og-klikk-eventyr i tradisjonell stil. Nå åpner de nok en gang dørene sine for publikum, denne gangen i samarbeid med Humble Bundle-folkene.

Selskapet har nemlig en interessant tradisjon som kalles Amnesia Fortnight. Her dropper alle det de holder på med i to uker, hvor de deles inn i grupper og jobber med ulike prototyper av mer eller mindre fantasifulle spillideer. Når de er ferdige ser de om noen av prototypene har det som trengs for å utvikles videre til å bli fullverdige spill som kan lanseres på markedet.

Denne prosessen har blant annet gitt oss Costume Quest, Once Upon a Monster og Stacking.

Nå er de klare for en ny runde med Amnesia Fortnight, men denne gangen vil de at spillerne selv skal bestemme hvilke prototyper de skal lage. Dermed har de lansert en unik samlepakke på Humble Bundle. Her får du eldre tidligere prototyper, nemlig Costume Quest og Happy Song (som ble Once Upon a Monster). Men du får også de fire prototypene som selskapet skal lage i denne Amnesia Fortnight-runden.

Den artige vrien er at det er kjøperne som får bestemme hvilke prototyper som skal lages. Selskapet har lagt ut hele 23 konsepter, med alt fra rombasebygging til et spill der du må designe nivåer for å ta livet av en datastyrt plattformhelt.

Hele prototypeprosessen vil dessuten filmes av 2Player Productions, som er folkene bak Minecraft-dokumentaren og dokumenteringen av Kickstarter-prosjektet til Double Fine.

Som vanlig med Humble Bundle bestemmer du hva du vil betale, og hvor stor del av kjøpesummen som skal gå til utviklerne, Humble Bundle-folkene eller den USA-fokuserte veldedige organisasjonen Child's Play. Om du er ute etter noe mer tradisjonelt har Humble Bundle også en ordinær samlepakke i salg for tiden.

Les også: Bli sjefen til superheltane
Les også: Kickstarter takker Double Fine

Siste fra forsiden