Du må ikke betale for Dota 2

Valve eksperimenterer nemlig med en helt ny form for «free to play».

«Multiplayer Online Battle Arena», eller «MOBA»-spill, har blitt ekstremt populære på få år. Mye av årsaken kan nok spores tilbake til «free to play»-forretningsmodellen, som har blitt bransjestandard for sjangeren.

I helgen avslørte Valve-stifter Gabe Newell at også kommende Dota 2 kommer til å benytte seg av betalingsløsningen, som grovt sett går ut på at du kan nyte kjernespillet uten å betale ei krone, men at det vil være mulig å betale penger for ulike typer innhold.

Påskjønner viktige spillere

Under et radiointervju med 7DCD forklarer han at utgangspunktet er den velkjente forretningsmodellen, men at de har sin egen vri som skal belønne de som bidrar til spillsamfunnet.

Et av de tidlige lekkede skjermbildene fra Dota 2.

– Vi prøver å finne ut hvordan vi kan anerkjenne og premiere spillere som er mer verdifulle enn resten. Alle vet om folk som gir dem lyst til å spille, men vi vet også om mennesker vi er glade over at befinner seg på andre siden av kloden, sier Newell i intervjuet.

Han forklarer deretter at spørsmålet rett og slett handler om å utvikle mekanikker som belønner de med verdi for samfunnet i sin helhet, uten at han på noe punkt utdyper hva slags løsning de har valgt. Veiledere og brukere som tar seg tid til å trene opp nybegynnere er likevel grupper han har lyst til å belønne.

Belønninger på tvers av spill

Valve gjorde en lignende vending med Team Fortress 2, som ble helt gratis i 2011. Da hadde det vært ute med en prislapp i hele fire år.

Ved å åpne et marked hvor brukerne selv kan sende inn forslag til nye våpen, verktøy og dekorative hatter økte studioet inntjeningen fra spillet mangfoldige ganger.

Innspill fra brukerne og evnen til å skape nytt innhold skal også være en viktig del av Dota 2. Ifølge Newell ønsker de å bre et slikt samfunnssystem på tvers av alle sine spill, for å virkelig påskjønne de ivrigste brukerne.

Vi har tidligere jabbet med en av prosjektlederne for Dota 2, som understreket viktigheten av å få de profesjonelle spillerne med på sitt lag i det kommende MOBA-et.

Dota 2 har foreløpig ingen slippdato, men vi vet i det minste at det kommer til Windows og OS X.

Les også: Dota 2-detaljer avslørt
Les også: Dota 2-lanseringen fremskyndes
Les også: League of Legends går så det suser

Les også
Skandaløs lansering av SimCity

Siste fra forsiden