«Durango» solgt på eBay

Kjøper betalte over 100 000 kroner for det som skal være utviklermaskinvare for neste Xbox-konsoll.

I juli dukket det opp et par bilder av det som angivelig skulle være tidlig utviklingsmaskinvare for den mye omdiskuterte kommende Xbox-konsollen. Lekkasjen kom fra en anonym kilde som går under navnet DaE. Bildene viste navnet Durango (som visstnok er kodenavnet til den neste Xbox-konsolen), en utviklermeny og en svart boks som minnet om et PC-kabinett. Nettstedet Digital Foundry tok kontakt med flere andre spillutviklere som mener at bildene faktisk var ekte, og at de selv har tilgang på den samme boksen.

Hvor mye ville du betalt for denne boksen?

I forrige uke lakk nok et bilde fra samme kilde, og da var det tilsynelatende utviklerverktøyet til neste generasjons Kinect som ble offentliggjort.

Mannen bak lekkasjen hadde visstnok ikke bare én, men to Durgango-maskiner. Den ene vil han beholde selv, men den andre la han ut på auksjonsnettstedet eBay. Det viste seg å være lønnsomt, for nå har den blitt kjøpt for 20 100 amerikanske dollar. Det er nesten 120 000 norske kroner.

– Jeg solgte en av mine to modeller. Jeg har fortsatt den som har vært i nyhetene, men hadde ikke behov for å ha den andre stående som fotskammel, sier selgeren, DaE, på Twitter.

Det er ikke kjent hvem kjøperen er, men naturligvis spekuleres det kraftig i hvem det er som har bladd opp en såpass stor pengesum for noe som kan være juks og fanteri. Totalt var det 18 personer som la inn bud på systemet.

Les også: Her er kveldens Xbox 360-avsløringer
Les også: Microsoft ber nettsteder fjerne Xbox 720-dokument

Siste fra forsiden