EA gir bort spill gratis

Først ut er Dead Space.

Dead Space er gratis en stund.
EA

Utgiverhuset EA gir nå bort spill til Windows og Mac gratis gjennom sin selveide nettjeneste og –butikk, Origin. Gratistilbudet, som ble avduket torsdag, sparkes først igang med skrekkspillet Dead Space fra 2008 – et spill som fikk en svært god mottagelse her på Gamer.no.

Akkurat hvor ofte gratisspill rulleres, og hvor profilerte spill det er snakk om her er foreløpig litt uklart, men Dead Space er i hvert fall tilgjengelig for nedlasting frem til 8. mai. Det virker dog som om slike tilbud kan komme og gå plutselig, helt uten forvarsel. Har du først sikret deg spillet kan du laste det ned når du vil gjennom Origin.

Nysatsing på Origin

Gratis Dead Space er jo kos..?

Den mye omtalte utgiveren har fått et dårlig rykte hos enkelte spillentusiaster etter å ha vært grobunn for noen uheldige nyheter de siste årene. SimCitys trøbbellansering i fjor og Battlefield 4s ustabilitet ved lansering i høst er de to ferskeste eksemplene. Antageligvis er det derfor de også klargjør at det ikke er noen haker ved tilbudet.

– Vi er også spillere. Vi setter pris på at du føler deg hjemme i Origin ... og i tillegg, hvem liker ikke ting som er gratis?, er standardsvaret som oppgis på programmets informasjonsside.

I fjor sommmer uttrykte også EA-sjef Andrew Wilson at selskapet ønsket å gi Origin et nytt løft. Siden den gang har spillutgiveren åpnet for å kunne returnere spill uforbeholdt i løpet av 24 timer etter kjøpet. Antageligvis er «On the House»-tilbudet neste steg i denne planen.

Flere med lignende idéer

ÅHERREJEMENISÅSKUMMELT!!!!

Dermed kaster EA seg inn på det gryende gratistilbudmarkedet, der både Sony og Microsoft har prøvd seg frem med hver sin løsning tidligere. Sony gir månedlig bort spill til PlayStation 4, PlayStation 3 og PS Vita gjennom sin abonnementstjeneste PlayStation Plus, mens Microsoft for tiden serverer ett spill i måneden til de som har punget ut for Xbox Gold. Det som dog skiller disse fra EAs tilbud er abonnementskravet.

For øyeblikket har ikke konkurrent Steam et lignende tilbud, men satser desto hardere på å ha store salg jevnlig.

For en stund siden ba Peter Moore kundene om å gi Origin litt tid på seg:
Moore lovet den gang bedringer innen to år »

Siste fra forsiden