EA ønsker å få Origin tilbake til røttene

Selskapet føler tjenesten har surret seg vekk fra planen.

I et intervju med Gamesindustry.biz forteller EA-sjefen Andrew Wilson at de er i ferd med å gi Origin en ny giv. Han føler tjenesten har mistet noe av det som selskapet ønsket å smi tjenesten på.

– Jeg var en del av det første kjerneteamet som meislet ut idéen om hva Origin kunne være. Det var ikke kalt Origin da – det andre teamet kom inn og bygde på tjenesten, forteller en nostalgisk Wilson til bransjesiden.

Siden lanseringen i 2011 har Origin opparbeidet seg et rykte for å være en klønete og lite brukervennlig løsning. Strenge regler og smutthull i sluttbrukeravtalen, som gjorde mange skeptiske over hvor mye data selskapet samlet om de. Ifølge Wilson var det ikke dette selskapet ønsket å ende opp med da de kladdet ned de første idéene.

Andrew Wilson under E3 2012 (Foto: Damian Dovarganes, AP Photo)

– Det vi ønsket å få frem den gang var en tjeneste som gjorde EA-spillene dine bedre; en tjeneste som gjorde det lett å finne og oppdatere spill. En tjeneste som forsterket spillopplevelsen, og den tjeneste som hjalp med å finne andre venner som spilte spill. Planen var også at det skulle være en tjeneste som strakte seg over alle plattformer, og ikke bare PC, forteller EA-toppen.

Tilbake igjen

Wilson er åpen om at tjenesten ikke endte opp slik han og kjerneteamet opprinnelig hadde håpet.

– Vi vil få Origin tilbake til røttene som en tjeneste for spillinteresserte, i motsetning til hva den nå enn har blitt ansett som i de siste par årene.

Nå som en ny konsollgenerasjon er på trappene er det ikke utenkelig at EA ønsker å få Origin inn i konsollmarkedet. Hvilken form tjenesten i så fall vil ta er det vanskelig å spå uten å spekulere alt for mye, men verken Sony eller Microsoft har vært helt tydelige på om tredjepartsselskap vil kunne tilby tjenestene sine på konsollene eller ikke.

Les også: Origin finnes også på Mac Les også: I fjor lettet Origin litt på kravene

Siste fra forsiden