EA har stengt Harry Potter-utvikler

Lysene er skrudd av hos Bright Light.

Bransjebladet Develop melder at Electronic Arts har lagt ned det britiske studioet Bright Light. Det er uklart hvor mange jobber som er tapt, men flere av de ansatte skal ha fått nye stillinger hos EA-studioene Criterion og PlayFish.

Bright Light har i de senere årene stått for spill basert på Harry Potter-lisensen. Hvor god jobb de har gjort med disse kan nok diskuteres.

Slutt på trylleriene.

Electronic Arts har ikke fortalt hvorfor de har sett seg nødt til å stenge studioet, men i oktober i fjor ble det klart at de vurderte studioets fremtid. Da sa de at det var et ledd i en prosess for å «sentralisere utviklingen av fremtidige prosjekter, redusere utviklingskostnader og sørge for mer kunnskap- og talentutveksling innenfor organisasjonen», ifølge Develop.

Bright Light var tidligere kjent som EA UK, og har siden 2007 holdt til i samme bygning som Burnout-utvikleren Criterion. Studioet ble til som en følge av en reorganisering i forbindelse med nedleggelsen av den tidligere storutvikleren Bullfrog Productions.

Ifølge Develop skal Electronic Arts ha vurdert å bruke det Guildford-baserte studioet til å lage nye spill basert på klassiske serier fra Bullfrog, men dette ble det ikke noe av.

Da studioet ble nedlagt skal det ha jobbet med et spill basert på en Sim-serie fra Maxis. Dette er nå kansellert.

Siste fra forsiden