EA kåret til Amerikas verste selskap igjen

Danket ut Bank of America for andre år på rad.

For andre år på rad topper spillutgiveren EA forbrukerbloggen The Consumerists leserkåring over Amerikas verste selskap. Utgiveren danket ut Bank of America, et selskap som blant annet har blitt saksøkt av statsavokater for lånebedrag etter å angivelig ha slengt ut risikable boliglån.

EA gikk av med «seieren» med hele 78% av stemmene, og gjør det dermed sterkere i år enn i fjor. Den gang vant de over Bank of America med kun 64% av stemmene.

På veien mot «toppen» har EA danket ut slike store selskap som AT&T, Facebook, Google, Apple, Ticketmaster, Comcast og Walmart.

The Consumerist tror leserne tror det er særlig et par punkter som felte EA igjen i år. Fansens kritikk av Mass Effect 3 og SimCitys problematiske lansering trekkes frem, mangel på konkurransedyktige priser og mikrotransaksjoner og elendig support nevnes for eksempel.

Mange mislikte Mass Effect 3.

– Vi kan bli bedre

Under semifinalen mellom EA og Bank of America gikk studiotoppen Peter Moore ut og forsvarte selskapet, samtidig som han tok en del selvkritikk.

– Jeg skal være den første til å innrømme at vi har gjort mange tabber. Dette inkluderer å stenge servere for tidlig, spill som ikke når opp til forventningene, feilsteg med tanke på nye prismodeller og den nylige famlingen med SimCity-lanseringen. Vi skylder spillere et bedre resultat enn dette, skrev Moore.

Han benytter dog også anledningen til å skyve noe av skylden for resultatet over på en del grupperinger, mest notabelt konservative nettsider som er mot EAs syn på homofili.

SimCity må nok også ta litt skyld.

The Consumerist tror heller EA bør fokusere på spørsmålet om hvordan dette kunne skje igjen.

– Når vi lever i en æra markert av oljesøl, lånsoppkrav fra dårlige banker og store oppkjøp i luft- og telecombransjen, hva sier det da om EAs businessoppførsel når så mange folk – for andre år på rad – gir selskapet tittelen som Amerikas verste selskap?

Les også: EA-sjefen gikk nylig av etter et labre resultat

Siste fra forsiden