EA og BioWare Mythic annonserer Ultima Forever

Den klassiske rollespillserien gjenoppstår som gratisspill.

De som har et par år på baken husker sikker den legendariske rollespillserien, Ultima. Etter over 30 år på markedet har serien sementert seg i spillkanonen som en innflytelsesrik og viktig serie for rollespillsjangerens utvikling.

For tiden er det EA som sitter på rettighetene til den tradisjonsrike serien. Nå har de bestemt seg for å puste liv i franchisen med et nytt spill kalt Ultima Forever: Quest for the Avatar. Det er Dark Age of Camelot- og Warhammer Online: Age of Reckoning-studioet BioWare Mythic som står bak utviklerroret for det som i følge nettsiden skal bli et actionrollespill over flere plattformer.

Det er på nåværende tidspunkt ikke kjent hvilke plattformer det er snakk om, eller når spillet vil bli gjort tilgjengelig.

Nytt og gammelt

Ultima Forever skal bli et gratisspill og slippes under EAs «Play 4 Free»-kampanje, og vil dermed menge seg med slike titler som Battlefield Heroes og Battlefield Play4Free. Spillets nettside frister også med en betatest for de som er spente på å se hva spillet har å by på.

Kart over den store verdenen.

Så langt har to figurklasser blitt annonsert. Du har den staute og sterke «Fighter»-klassen og «Mage»-klassen, som begge to virker å fungere i tråd med rollespillsjangerens velkjente konvensjoner. Spillet skal kunne nytes alene eller med allierte venner etter eget behov.

Ringerever som fordypet seg i seriens nettrollespill på nittitallet, Ultima Online, blir kanskje glade for å se at spillets verden tilsynelatende ligner på området de trasket rundt i den gang.

Ultima-seriens far og skaper, Richard Garriot (eller LordBritish om du vil), skal ikke være involvert i prosjektet på noen måte. Ryktene svirret i fjor om at EA og Garriott hadde samtaler om å omforme et av hans kommende prosjekter til å bli et Ultima-spill, men disse samtalene har tydeligvis ikke ført til noe håndfast. I stedet jobber Garriot nå med Facebook- og mobil-spillet Ultimate Collector, som etter planen skal komme i sommer.

Les også: Ultima Online kan få en oppfølger Les også: Er dette tidenes rollespill?

Siste fra forsiden