EA Play - PC Gaming Show

EA Play og PC Gaming Show blant flere utsatte spillarrangementer

– Vi gir plass til demonstrasjonene mot undertrykkelse og politivold.

EA

En ny runde med spillrelaterte arrangementer, som skulle av stabelen de neste dagene, er nå utsatt. Arrangørene bak blant annet EA Play og PC Gaming Show er blant flere som har satt sine programmer på vent, for å overlate rampelyset til kampen mot rasisme.

EA har flyttet sitt Play-arrangement.
EA

– Akkurat nå ønsker vi å gi plass til de som snakker ut mot og demonstrerer for å få slutt på systematisk undertrykkelse og politivold som oppleves av svarte mennesker, forklarer PC Gamer på sine nettsider.

PC Gaming Show, Guerrilla Collective, Future Games Show, Upload VR Showcase og EA Play er alle forskjøvet med en uke og foregår nå til følgende tider:

Guerrilla Collective skal blant annet vise frem mer fra Baldur's Gate 3.
Guerrilla Collective

I tillegg har Valve kunngjort en utsettelse av sitt planlagte Steam Game Festival, som nå foregår 16.-22. juni. I en pressemelding gir selskapet riktignok ingen offisiell grunn for hvorfor arrangementet flyttes.

De ferske utsettelsene følger lignende tiltak fra blant annet Sony, Activision, Epic Games og CD Projekt RED – som har flyttet presentasjoner og spilloppdateringer for å støtte demonstrasjonene som blusset opp etter at George Floyd ble drept av politi i Minneapolis 25. mai.

Rockstar Games valgte på sin side å stenge serverne for Grand Theft Auto Online og Red Dead Online i to timer på torsdag, til ære for Floyd.

LES OGSÅ: Infinity Ward trapper opp kampen mot rasisme i Call of Duty »

Siste fra forsiden