EA saksøkt av EMI

Plateselskapet EMI påstår at Electronic Arts har benyttet seg av EMI sin musikk uten tillatelse, og har derfor saksøkt dem.

I følge EMI har Electronic Arts ulovlig brukt EMI sin musikk i tre spill, Madden NFL 2004, MVP Baseball 2004 og Tiger Woods PGA Tour 2004. Det som er litt interessant er at det ikke er snakk om en hel låt - saken er her at en av låtene Electronic Arts har brukt inneholder opptak ("samples") fra en sang som EMI har rettighetene til, og som de ikke har gitt EA klarsignal for å bruke.

Electronic Arts svarer med å si at de hadde fått lisensiert denne sangen direkte fra artisten, og at de har avtaler for alle låtene de bruker i spillene sine (og det er etter hvert blitt rimelig mange - selskapet har faktisk en egen divisjon som kun jobber med lisensiering av musikk).

Nå søker EMI om erstatning, samtidig som de ønsker å få tildelt en viss prosentandel av det Electronic Arts har tjent på salget av disse tre spillene. EMI tror det kan være snakk om flere titalls millioner kroner.

Siste fra forsiden