EA Sports overtar UFC

Og gamleutviklerne mister jobben hos THQ.

En av få nyheter fra Electronic Arts pressekonferanse i går var at EA Sports har sikret seg rettighetene til å lage spill basert på Ultimate Fighting Championship, fokusert på den stadig mer populære kampsporten Mixed Martial Arts. Frem til nå var det den konkurrerende utgiveren THQ som hadde rettighetene til å lage UFC-spill.

– I løpet av de senere årene har THQ levert storslagne og omfattende opplevelser for MMA-tilhengerne, sportsentusiastene og slåssespillerne verden over, med UFC Undisputed-serien. Vi ønsker å takke dem for å ha tatt godt vare på merkevaren, sier Lorenzo Fertitta, som er sjef hos UFC-eierne Zuffa, i en pressemelding.

Han fortsetter:

– Vi gleder oss til å slå oss sammen med EA for å utnytte deres sportplattform, og utvide merkevaren vår i spillverdenen.

THQ-sjef Brian Farrell vil også ha et ord med i laget:

– Vi har hatt et godt forhold med UFC i de siste årene, og vi tror at UFC-merkevaren er i god form. THQs mer fokuserte strategi i den kommende tiden betydde at det å overføre lisensen til EA var fornuftig for alle parter. Vi ønsker å takke UFC for deres støtte og partnerskap, og ønsker EA lykke til med serien i fremtiden.

For utviklerne av THQs UFC-spill er nok tonen en litt annen. I går ble nemlig studioet deres lagt ned, og THQ bekrefter at det er UFCs overgang til EA som er årsaken. De sier imidlertid at de vil forsøke å sikre at de som rammes av nedleggelsen får nye jobber, enten i THQ eller hos Electronic Arts. Det er uklart hvor mange dette gjelder.

THQ har lenge slitt kraftig med økonomien, og for å overleve har de kuttet kraftig ned på både stabenog spillporteføljen. Selskapet har ifølge pressemeldingen fått ubetalt et ikke angitt pengebeløp i forbindelse med overføringen av rettighetene til EA.

Les også: THQ kutter i staben
Les også: EA Sports MMA «død ved slipp»

Siste fra forsiden