Edge of Twilight gjenoppstår

Steampunk-spillet er under utvikling igjen, og kommer til sommeren.

Steampunk-spillet Edge of Twilight ble annonsert for Xbox 360 og PC i 2007, men et par år senere ble det klart at utviklingen hadde blitt stoppet. Studioet som sto bak utviklingen, australske Fuzzyeyes, ble dessuten lagt ned.

Nå har Fuzzyeyes gjenoppstått, som et nytt selskap med en helt ny ledelse, og med kontorer i Japan og Taiwan. Det nye selskapet har børstet støvet av Edge of Twilight, som nå er under utvikling for Xbox 360 og PlayStation 3, og ifølge en pressemelding er planen å lansere spillet i løpet av sommeren.

Lys og mørke

Da Edge of Twilight først ble annonsert fortalte utviklerne at handlingen foregår i en verden som nylig har vært gjennom en grusom krig mellom to sivilisasjoner. De industrielle Athern og de spiritualistiske Lithern kjempet om den samme energikilden, og krigen endte til slutt med et folkemord som utryddet hele Lithern-sivilisasjonen.

Konseptkunst.

De gjenlevende i Edge of Twilights verden får imidlertid lide, for ofrene vender tilbake som vandøde og truer nå med å utrydde alt levende i Edge of Twilights verden. Nå er det opp til Lex, som er halvt Lithern og halvt Athern å redde verden han lever i.

Et interessant element er at spillets verden er delt i to. Den ene ligger alltid badet i dagslys, og den andre ligger alltid skjult i mørket. Som Lex må du utforske begge disse delene av verden for å løse mysteriet som ligger foran deg.

Det gjenstår å se hvor mange endringer spillet har gjennomgått i løpet av sin egen gjenoppstandelse, men utviklerne sier at de vil bruke det som et fundament for en ny serie. De har også annonsert et iOS-spill ved navn Edge of Twilight: Horizon, der Lex må kjempe mot en «viktig fiende» som også vil dukke opp i konsollversjonene.

PC-utgaven av Edge of Twilight ser ut til å forbli død og begravet.

Les også: Bygg din egen steampunk-koloni
Les også: Slik har du neppe sett Batman før

Siste fra forsiden